Vader Van der Poel: 'Kleine kans dat Mathieu AGR rijdt'

Adrie van der Poel © L1
Volgens vader Adrie is er een kleine kans dat Mathieu van der Poel alsnog aan de start staat van de Amstel Gold Race.
Adrie van der Poel was woensdagmiddag te gast bij de parcourspresentatie van de enige wielerklassieker van Nederland.

Waterkansje

Van der Poel junior won in 2019 op heroïsche wijze de Amstel Gold Race na een inhaalrace. Dit jaar heeft de kersverse wereldkampioen veldrijden de Amstel Gold Race niet op het programma staan, maar volgens vader Adrie is er nog wel een kleine kans dat Mathieu op zondag 16 april aan de start staat in Maastricht. "Misschien rijdt hij toch als er iets gebeurt. We hebben het vorig jaar gezien met Wout van Aert. Hij werd ziek en reed uiteindelijk toch de Gold Race. Er is altijd een waterkansje."

Tour de France

Toch denkt vader Adrie niet dat Mathieu alsnog de Gold Race aan zijn programma toevoegt. "Je probeert je planning na te komen. Dus dan is het moeilijk om te zeggen dat je er nog even een koers bij doet." Van der Poel senior heeft wel een vermoeden waarom zijn zoon niet in de Zuid-Limburgse heuvels rijdt. "Ik denk dat het te maken heeft met de rest van het seizoen. De Tour de France is belangrijk en je moet na het voorjaar rust inbouwen en ook op hoogtestage gaan."

Parcourswijziging

Woensdag werd het parcours van de mannen de vrouwen bekendgemaakt voor de komende Gold Race. De vrouwen rijden in april een langere en zwaardere koers. De wedstrijd wordt 30 kilometer langer en er worden enkele heuvels toegevoegd. Adrie van der Poel is enthousiast over de parcourswijziging: