Willem Janssen: 'Werk als technisch manager is nooit klaar'

Technisch manager Willem Janssen © VVV- Venlo media
Technisch manager Willem Janssen heeft in de acht maanden dat hij aan de slag is in zijn nieuwe functie bij VVV-Venlo, gemerkt dat het werk nooit klaar is.
In het begin was het voor Janssen vooral wennen aan zijn nieuwe werkritme. "Als voetballer wordt je geleefd, je hebt een weekschema. Er wordt je verteld wat hoe je dag er uit ziet". De voormalige voetballer moet nu zijn eigen agenda invullen en zorgen dat alle voetbaltechnische zaken in Venlo geregeld zijn.

Eerste belangrijke klus: een nieuwe trainer

Op 22 mei speelde hij voor FC Utrecht zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. Enkele weken later presenteerde hij Rick Kruys als nieuwe trainer in Venlo. Die klus was daarmee de vuurdoop voor de 38-jarige technisch manager.

Binnen korte tijd een plekje veroverd

Algemeen directeur Marco Bogers heeft ervaren dat Janssen snel vorderingen maakt in zijn functie van technisch directeur: "Ik vind dat Willem goede stappen maakt, hij leert heel snel en heeft zich binnen korte tijd een plek verworven in deze voetbalwereld." Bogers concludeert ook dat de technisch manager voor VVV heel belangrijk is omdat hij gemakkelijk contacten maakt en andersom weten ze Willem ook snel te vinden.