Fortuna speelt tegen Emmen met Giro 555 op wedstrijdshirt

De verwoesting na de aardbevingen in Turkije en Syrië is enorm © ANP
Fortuna speelt zaterdagavond in de uitwedstrijd bij FC Emmen met Giro 555 op de wedstrijdshirts. Daarmee wil de Sittardse club aandacht vragen voor de situatie in Turkije en Syrië naar aanleiding van de zware aardbeving eerder deze week.
Fortuna heeft met een Turkse voorzitter en de spelers Burak Yilmaz, Oguzhan Özyakup, Dogan Erdogan en Tunahan Tasci nauwe banden met Turkije en de getroffen gebieden. Daarnaast zegt Fortuna als voetbalclub ook een maatschappelijke functie te hebben. Niet alleen regionaal, maar ook internationaal.

Uitzonderlijke ramp

Voorzitter Isitan Gün zegt in een reactie op de clubwebsite van Fortuna: "Een uitzonderlijke ramp en een ramp als deze raakt ons allemaal. Dichtbij of ver weg. Met deze actie willen we als club aandacht vragen voor de situatie en een bijdrage leveren om de getroffenen te helpen. Groot of klein, elke vorm van steun helpt!”

Veiling

De speciale wedstrijdshirts zullen na afloop worden geveild via MatchWornShirts. Alle opbrengsten daarvan gaan naar Giro 555. De veiling start aanstaande zaterdag om 21:00 uur, op het moment dat er wordt afgetrapt in Emmen, en loopt tot 19 februari.

Limburg Helpt

Ook L1 en 1Limburg vragen aandacht voor de situatie in Turkije en Syrië. Op woensdag 15 februari is er met Limburg Helpt een speciale actiedag.