Kassa VVV-Venlo rinkelt: Giakoumakis verkast naar Atlanta

Georgios Giakoumakis viert zonder shirt een van zijn treffers in het shirt van Celtic. © Orange Pictures
VVV-Venlo profiteert van een lucratieve transfer van voormalig vedette Georgios Giakoumakis.
De Griekse spits verkast van het Schotse Celtic naar MLS-club Atlanta United in de Verenigde Staten. En dat is goed nieuws voor de Venlose club.

Percentage

VVV bedong immers een doorverkooppercentage toen Giakoumakis anderhalf jaar geleden de deur van de Koel achter zich dichttrok om bij Celtic gaan spelen. Het betreft naar verluidt een percentage van zo'n 10 tot 15 procent van de transfersom die een club bereid is voor de aanvaller neer te leggen.

Minimaal 4 miljoen

Die transfersom is nu een feit. Volgens The Sun betaalt Atlanta, dat onder meer het Japanse Urawa Red Diamonds van Bryan Linssen aftroefde, omgerekend een slordige 4 miljoen euro voor Giakoumakis. Dat bedrag kan volgens de krant later oplopen tot 4,8 miljoen euro.

Tonnen

Het is dus niet duidelijk hoeveel euro's VVV-Venlo exact mag bijschrijven, al is wel bekend dat de Venlose club een deel van de vergoeding die het ontvangt aan andere partijen moet overmaken. Het laat onverlet dat VVV tonnen overhoudt aan de voormalig Eredivisie-topschutter.

29 VVV-goals

Giakoumakis verwierf in Venlo in korte tijd een heldenstatus. Hij werd de eerste speler in de Eredivisie-historie die met de topscorerstitel aan de haal ging terwijl zijn club aan het eind van het seizoen degradeerde. In totaal scoorde hij 29 keer in 33 officiële duels. Bij Celtic scoorde Giakoumakis in anderhalf jaar 26 treffers in 57 duels.