Lions gooit buur BFC uit bekertoernooi

Fysieke strijd tussen BFC en Lions © Frank Kerbusch
De handballers van Lions hebben in de achtste finale van het bekertoernooi met 29-38 van BFC gewonnen.
BFC, de nummer vier van de eredivisie kwam logischerwijs over de gehele wedstrijd te kort tegen de regerend kampioen van de BENE-League.

Dapper strijdend BFC

In een goed gevulde Beekse sporthal De Haemen bleef BFC tevergeefs dapper strijden voor bekersucces. Bij rust keek de thuisploeg echter al tegen een 14-22 achterstand aan.

Sterke opstelling Lions

Die marge gaf Lions in de tweede helft niet meer uit handen. Lions-trainer Christopher Jauernik liet een groot gedeelte van de wedstrijd zijn sterkste opstelling in het veld staan. Zo stonden de onlangs voor de Nederlandse ploeg geselecteerde spelers Rob Schmeits en Luca van Straaten en e onlangs als international gestopte WK-ganger Jasper Adams op het Sittardse wedstrijdformulier. Ids Eussen ontbrak aan de zijde van Lions. En dat was jammer want anders had hij in dit bekertreffen tegenover zijn jongere broer Jur Eussen, die in deze wedstrijd de kleuren van BFC verdedigde, kunnen staan.

Jur Eussen

Frappant detail is dat Jur Eussen eerder dit seizoen in een wedstrijd in de BENE-League in de Sittardse hoofdmacht debuteerde. Dank zij een samenwerking tussen Lions en BFC was dit mogelijk. Meerdere talentvolle spelers van BFC trainen regelmatig mee bij de Sittardse ploeg van Jauernik.

Topscoorders

Rob Schmeits, Joris Baart en Robin Leunissen waren aan Sittardse zijde de topscoorders met ieder zeven doelpunten. Jur Eussen van BFC werd uitgeroepen na afloop uitgeroepen tot speler van de wedstrijd.