Fortuna Vrouwen pakt in slotseconde punt tegen PEC

Doelpunt van Tessa Wullaert niet genoeg voor Fortuna Vrouwen © Fortuna Media
Het vrouwenelftal van Fortuna Sittard heeft het inhaalduel met PEC Zwolle in eigen huis gelijk gespeeld. Diep in blessuretijd wendden de Sittardse vrouwen een nederlaag af: 2-2
Door dat gelijkspel blijft de ploeg van Roger Reijners derde in de Vrouwen Eredivisie. Ruim achter kampioenskandidaten Ajax en FC Twente.

Topklassering

Eerder dit seizoen won Fortuna met 5-2 in Zwolle. Een zege met historische waarde, want het was de eerste overwinning ooit voor Fortuna Vrouwen op het hoogste niveau. Het was tevens het startsein voor een succesvolle campagne die leidde tot de topklassering die er nu is.

Countervoetbal

Het duel tegen PEC Zwolle kwam pas in de tweede helft echt op gang. Dankzij Tessa Wullaert was er wel nog de voorsprong. Haar elfde treffer van het seizoen. Maar de gasten uit Overijssel counterden zich naast en over Fortuna heen. Jeva Walk zorgde voor de gelijkmaker. Inske Weiman zette PEC in de blessuretijd op voorsprong:1-2.

Engel

Vlak daarna leek Fortuna langszij te komen dankzij Feli Delacauw. Maar ze deed dat in buitenspelpositie. De gelijkmaker kwam alsnog, voor het elftal dat alles uit de kast haalde. Invalster Maria Ólafsdóttir Gros was de reddende engel: 2-2.