Hoe wordt Vente weer doelpuntenmachine bij Roda JC?

Dylan Vente © Orange Pictures
Met drie overwinningen in vier wedstrijden heeft Roda JC de weg omhoog weer ingeslagen. Aanvoerder Dylan Vente is dan ook tevreden over de recente resultaten.
Al is Vente niet voor niks spits en hoopt hij dat hij de komende weken ook weer kan gaan werken aan zijn doelpuntenaantal. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie scoorde in de laatste zeven wedstrijden één doelpunt.

Eiland

Vente draait er in het L1-programma Tafel Voetbal dan ook niet omheen dat hij af en toe gefrustreerd is tijdens wedstrijden. De aanvaller stond de afgelopen weken met regelmaat op een 'eiland'. "Onze resultaten waren natuurlijk even minder en dat probeerden we steeds voetballend op te lossen. Tegen Willem II en TOP Oss kwamen we snel op achterstand en dan zakt het vertrouwen. Nu winnen we wel de wedstrijden, maar ik denk dat de manier waarop beter kan."

Aanspeelpunt

Rick Plum, oud-voetballer én voormalig trainer van Roda JC, vindt dat Vente soms iets teveel moet mee verdedigen. "Het is prima als je spits mee verdedigt, maar vaak zie je hem uit positie lopen, waardoor hij niet als aanspeelpunt kan fungeren. Hij staat vaak op een eilandje waardoor ik me kan voorstellen dat hij vaak de bal gaat halen. Hij moet misschien wat minder arbeid gaan verrichten en wat meer energie in de aanval steken."

Ouaissa

Iemand die Vente de komende weken nog weleens van goede ballen kan voorzien, is Sami Ouaissa. De 18-jarige middenvelder is in rap tempo aan het doorbreken en stond afgelopen zondag voor de tweede wedstrijd op rij in de basis. "Ik vind het knap hoe hij het doet", zegt Plum.

Grote stappen

Ook Vente ziet het talent van Ouaissa: "Hij maakt de afgelopen maanden grote stappen. Hij is sterk en handig met de bal en kan ongelofelijk veel lopen." De Brunssumer helpt Vente ook in het veld. "Hij legt veel energie in het druk zetten, dus dat scheelt een aantal meters voor mij. Ik denk dat het voor ons de taak is om een goede communicatie en klik te krijgen."