Video: Dzepar over 'mindere fase' van MVV

Orhan Dzepar met een actie in de wedstrijd tegen De Graafschap © Orange Pictures
De derby tegen Roda JC bracht voor MVV afgelopen zondag niet de gewenste ommekeer. De Maastrichtenaren wonnen nog niet dit kalenderjaar en zien de concurrenten om de play-offplekken naderen.
"We zitten in een mindere fase", concludeert ook MVV-middenvelder Orhan Dzepar in het L1-programma Tafel Voetbal.

Mogelijkheid

Dzepar weet precies hoe lang MVV het al moet stellen zonder driepunter: "We hebben zes wedstrijden niet gewonnen. We stonden op de ranglijst derde, maar zakken wat weg. Maar als ik het positief mag benadrukken is een zevende plek hartstikke mooi voor ons en we hebben de mogelijkheid om het om te draaien en daar moeten we ons op focussen."

Oorzaken

De middenvelder weet wel de oorzaken voor de mindere resultaten. "Ik vond ons voor de winterstop wat effectiever. De kansen die we hadden gingen erin en dan stonden we op voorsprong en konden we makkelijker voetballen. En we krijgen nu ook makkelijker tegengoals. Bij Telstar en FC Den Bosch kregen we acht tegendoelpunten, dat is niet lekker voetballen."

Contract

Dzepar is na zijn blessure, waardoor hij zeven wedstrijden moest missen, weer een vaste waarde in het elftal van Maurice Verberne. Het contract van de 26-jarige speler loopt komende zomer af. Of dat contract wordt verlengd weet hij nog niet. "Ik heb nog geen idee. Ik heb toevallig dinsdag in gesprek en dan krijg ik te horen hoe het zit."