VVV-Venlo viert dinsdag 120ste verjaardag

Voetbalclub VVV-Venlo bestaat 120 jaar © L1 (Maurice Jessen)
Feest bij voetbalclub VVV-Venlo. De club werd op 7 februari 1903 opgericht en is dinsdag dus precies 120 jaar oud. Daarmee behoort de Venlose clubs tot één van de oudste betaald voetbalverenigingen van Nederland.
Bij zo'n hoge leeftijd hoort ook een rijke historie. In de beginjaren speelde de club nog niet in de hoogste regionen van het voetbal.

Winnaar KNVB beker in 1954

In 1954 trad VVV toe tot het betaalde voetbal. In hun eerste officiële KNVB-competitiewedstrijd werd in het Amsterdamse stadion De Meer meteen met 3-2 van Ajax gewonnen. In de jaren 50 en 60 was VVV een subtopper in het professionele voetbal. Internationals Jan Klaassens, Faas Wilkes en Coy Koopal maakten in die jaren deel uit van de spelersgroep. Het grootste succes wat het winnen van de KNVB-beker. In 1959 werd in het Haagse Zuiderpark thuisclub ADO met 4-1 verslagen.

Clubicoon John Roox

John Roox is bij de Venlose club absoluut recordhouder met 454 officiële wedstrijden in het eerste team. Op 24 augustus 1983 stond Roox, als vervanger voor Gerrit Vooys, voor het eerst onder de lat van de destijds in de Eerste Divisie spelende club Al snel groeide hij uit tot de onbetwistbare eerste keus in het Venlose doel. Hij miste zelfs geen wedstrijdminuut tussen 26 november 1983 en 31 augustus 1989. Tegenwoordig is Roox keeperstrainer in Venlo. Als clubicoon mocht hij dinsagochtend de verjaardagstaart aansnijden.
Vrijdagavond speelt VVV de jubileumwedstrijd in De Koel. Rondom de wedstrijd tegen Heracles Almelo worden er in het stadion voor de supporters diverse activiteiten georganiseerd.