Douglas geniet van 'lekker goaltje', 'frustratie' bij MVV

Arjen van der Heide en Jarne Steuckers (rechts) © PubliciteitVisie
Vreugde en teleurstelling waren na afloop duidelijk zichtbaar in de catacomben van het Parkstad Limburg Stadion. Roda JC genoot van de derbyzege en de derde overwinning van het jaar, terwijl MVV door de nederlaag nog steeds zegeloos is in 2023.
Het waren niet de spitsen, maar de verdedigers die voor de goals zorgden in Kerkrade.

Perfecte corner

Linksback Terrence Douglas was met zijn eerste goal voor Roda JC de matchwinner. "Het is lekker om een goaltje te maken in zo'n wedstrijd. Het was een perfecte corner van Sami Ouaissa en hij kwam op mijn hoofd en ik hoefde hem alleen maar te verlengen." De verdediger genoot van de derbysfeer in het stadion. "Je merkt het gewoon vanaf het moment dat je het veld opkomt. Je voelt dat het wat betekent voor de mensen."

Wissels

De wissels brachten Roda JC in de tweede helft nieuwe energie. Het invallen van Romano Postema en Niek Vossebelt zorgden voor meer duelkracht en meer aanvallende impuls. Daardoor was Roda JC na rust ook duidelijk sterker dan MVV. "De wissels waren super belangrijk", zegt Douglas dan ook. "De eerste helft hebben de jongens het goed gedaan, maar de nieuwe jongens brachten energie en strijd. Ik heb genoten van deze wedstrijd."

Concentratieverlies

Matteo Waem verklaarde ondertussen de nederlaag van MVV. "Concentratieverlies. Zij hebben geen uitgespeelde kansen gehad. We stonden met een goed blok en we geven het zo makkelijk weg. Dat is dan heel zuur." Het was inderdaad niet zo dat het kansen regende in Kerkrade. Dat de goals dan ook vielen uit standaardmomenten was geen hele grote verrassing. Waem scoorde zelf uit een hoekschop de 0-1. "Het is mijn eerste en dat dat mag gebeuren in een derby is nog mooier, maar ik had liever geen goal gehad en wel de winst."

Wilskracht

In de eerste helft was MVV lange tijd de bovenliggende partij. Na de 0-1 kreeg MVV ruimte in de counter, maar de Sterrendragers deden daar weinig mee. Roda-aanvoerder Nils Röseler zag dat zijn ploeg het lastig had na de openingstreffer. "We hebben er alles aan gedaan om ons terug te vechten na de 0-1, want we hadden het moeilijk. Daarna hadden ze misschien de 0-2 kunnen maken, maar we hebben met wilskracht verdedigd. Daarna staken we veel energie in de tweede helft en denk ik dat we de wedstrijd terecht hebben gewonnen." En dat is een reëel beeld van de Roda-aanvoerder, want MVV creëerde in de tweede helft te weinig om aanspraak te maken op een resultaat.

Goede periode

Met de derde zege in twee weken kan Roda JC omhoog gaan kijken op de ranglijst. De Kerkradenaren staan nu achtste. "Elke wedstrijd groeit het vertrouwen", zegt Douglas. "We zijn bezig aan een goede periode", concludeert Röseler. En dat is ook letterlijk zo. Roda JC staat na vier wedstrijden bovenaan in de periode met tien punten. Al heeft PEC Zwolle, dat al een periode heeft gewonnen, wel een duel minder gespeeld.

Thuisduels

Tevredenheid dus in Kerkrade, maar in Maastricht staan de gezichten een stuk minder vrolijk. MVV won nog niet dit kalenderjaar en ziet de opgebouwde buffer naar ploegen buiten de play-offplekken verdampen. "We moeten hier zo snel mogelijk uitkomen. De positieve punten uit de wedstrijd halen, want we zijn echt de bovenliggende partij geweest voor mijn gevoel", zegt Clint Essers. Waem hoopt dat het vooruitzicht van twee thuisduels MVV over het dode punt kan helpen. "Het is lang geleden dat we thuis hebben gespeeld. Het was vandaag ook zonder uitsupporters, dus ik denk dat we vrijdag de drie punten moeten pakken."

Brabantse opponenten

MVV moet dat gaan doen tegen nummer 19 TOP Oss. Roda JC treft ook een Brabantse opponent. De ploeg van Edwin de Graaf gaat op bezoek bij Helmond Sport. Beide duels beginnen vrijdagavond om 20:00 uur.