VVV verliest 'te makkelijk' en 'door domme dingen'

Nick Venema (rechts) in duel met Jurre van Aken © Orange Pictures
Een onnodige nederlaag. Dat was de conclusie van VVV-trainer Rick Kruys en zijn spelers na afloop van de wedstrijd bij Jong AZ. Ondanks dat VVV drie doelpunten maakte, hield het geen resultaat over aan de wedstrijd tegen de Alkmaarse beloften.
"Het ligt aan de manier waarop wij de tegengoals weggeven", legt Kruys de vinger op de zere plek.

Link

Want Kruys kon de tegendoelpunten vrijdagavond na afloop zo voor de geest halen. "De 1-0 vanuit een ingooi voor ons, de 2-0 vanuit een vrije trap die er simpel ingaat, de derde goal is slecht dekken aan de linkerkant en voor de goal en de vierde goal is exemplarisch." De trainer was na afloop niet bepaald blij met het optreden van zijn ploeg. "Ik ben heel erg link ja. Ik probeer mijn woede niet te tonen, maar het maakt me wel heel boos." Martijn Berden, die zijn debuut maakte voor VVV, was het eens met de analyse van zijn trainer. "Het ging veel te makkelijk. Het waren doelpunten die we echt niet hadden mogen weggeven."
Bekijk het hele interview met Berden na afloop van VVV - Jong AZ:

Verwijten

Nick Venema scoorde vrijdagavond zijn zevende en achtste treffer van het seizoen, maar hij had er nog meer kunnen maken. "Ik sta hier niet met een lekker gevoel. Bij de stand van 3-2 hadden we die bal erin moeten schieten." Hoewel hij dus ook naar zich zelf keek, zag hij ook de manier waarop VVV de doelpunten weggaf in Wijdewormer. "Het zijn allemaal klote goals die we hebben tegen gekregen. We kunnen onszelf verwijten dat we door een zwakke start achter de feiten zijn aangelopen."

Wisselingen

VVV begon met vijf andere basisspelers aan de wedstrijd tegen Jong AZ. Dat had te maken met een combinatie van blessures, schorsingen en het geven van rust. "We hebben een sterke selectie en iedereen moet klaar zijn om te spelen", wil Kruys niks weten van verzachtende omstandigheden voor de nederlaag. Hij trok dan ook de terechte conclusie dat bepaalde spelers, zoals nieuwkomers Soulyman Allouch en Matthijs Berden, niet hun stempel konden drukken op de wedstrijd.

Heracles

Feit is dat VVV een sprong had kunnen maken op de ranglijst naar een gedeelde derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Qua resultaten zit VVV een dipje, met één overwinning uit de laatste vijf duels. Komende vrijdag wacht opnieuw een lastige tegenstander. Dan komt nummer twee Heracles Almelo op bezoek in de Koel.