Fortuna Vrouwen rekenen in één helft af met SC Heerenveen

De Fortuna Vrouwen vieren een treffer in Heerenveen. © Fortuna Vrouwen (Twitter)
De vrouwenequipe van Fortuna Sittard heeft vrijdagavond drie punten gepakt in Friesland. SC Heerenveen werd met 1-3 verslagen, een stand die bij rust al was bereikt.
Sterspeler Tessa Wullaert was weer eens van grote waarde voor de Fortuna Vrouwen, die hun derde plaats op de ranglijst verstevigen.

Goal en assist

Wullaert maakte een vroege openingstreffer van Heerenveen op fraaie wijze onschadelijk: de Belgische aanvaller schoot een hoekschop rechtstreeks binnen en zorgde zo na een halfuurtje voetbal voor 1-1. Nog vóór de pauze bouwde Fortuna twee doelpunten marge op: Charlotte Hulst tekende voor 1-2 en Feli Delacauw nam, op aangeven van Wullaert, de 1-3 voor haar rekening.

Twee keer acht punten marge

Na de rust drong SC Heerenveen nog wel aan, maar de Fortuna Vrouwen hielden hun voorsprong vast en stapten met een 1-3 overwinning op zak weer de bus in. De ploeg van coach Roger Reijners staat met 25 punten uit 12 duels rotsvast op de derde plaats in de Eredivisie Vrouwen, met acht punten minder dan nummer twee Ajax en acht punten meer dan ADO Den Haag.