Gehavend VVV verliest bij Jong AZ na doelpuntenfestijn

VVV-doelman Ennio van der Gouw kan niet bij de bal van Mexx Meerdink © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft de kans laten liggen om een gedeelde derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie te veroveren. In Wijdewormer verloor de ploeg van trainer Rick Kruys met 4-3 bij Jong AZ.
VVV liep vanaf het begin achter de feiten aan en kon die achtervolging nooit meer goed maken om een resultaat te kunnen behalen bij de beloften van AZ.

Vijf wijzigingen

Een gehavend VVV begon aan een interessante uitwedstrijd bij Jong AZ, want net zoals VVV beleeft ook Jong AZ een goed seizoen tot nu toe. Rick Kruys trad met vijf wijzingen aan in zijn elftal door blessures en schorsingen. Twee van die nieuwe spelers waren Martijn Berden en Soulyman Allouch, die hun debuut maakten voor VVV. Na amper vijf minuten kwam Jong AZ op voorsprong. Mexx Meerdink zorgde met een krachtig schot voor de 1-0.

Venema

VVV kwam kwam daarna iets beter in de wedstrijd, maar zag Jong AZ halverwege de eerste helft wel op 2-0 komen. Een vrije trap van Lewis Schouten belandde in het doel. Hoewel er een stuit in het schot zat, was het wel een fout van doelman Ennio van der Gouw, die zich liet passeren in de korte hoek. Na ruim een halfuur kwamen de Venlonaren terug in de wedstrijd. Na een goede soloactie schoot Nick Venema binnen: 2-1. Ernest Poku had even later nog een goede mogelijkheid, maar zijn inzet ging hoog over het doel. Ook Venema kreeg nog een kans voor rust, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Daniel Deen.

Spannende slotfase

VVV begon ook na rust niet goed. Meerdink zorgde op schitterende wijze voor de 3-1. De aanvaller verlengde de bal achter het standbeen langs in het doel. Kruys besloot vroegtijdig om zijn vijf wissels in te zetten om nog een resultaat te kunnen behalen. In de laatste 20 minuten ging VVV op zoek naar de aansluitingstreffer en die vond het ook. Opnieuw was het Venema die scoorde. VVV ging in de extra tijd vol op jacht naar de gelijkmaker. Maar aan de andere kant bracht invaller Ro-Zangelo Daal de beslissing: 4-2. Al kwam VVV nog op 4-3 via een kopbal van Rick Ketting, maar dat was direct de laatste actie van de wedstrijd.

Vijfde

Ondanks de nederlaag blijft VVV op de vijfde plaats staan. Volgende week vrijdag wacht VVV het lastige thuisduel met Heracles Almelo.