Geen loon naar werken voor Fortuna tegen Sparta: 0-0

Yilmaz en Abels in duel © Orange Pictures
Fortuna Sittard heeft aan de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een punt overgehouden. Met een 0-0 gelijkspel kregen de Fortunezen geen loon naar werken. In de eerste helft was Sparta de betere ploeg, maar na rust waren de rollen omgedraaid.
Fortuna Sittard kwam in eigen huis fel uit de startblokken nadat Vito van Crooij kort na de aftrap de bal vanuit buitenspelpositie tegen de voeten van Ivor Pandur geschoten had.

Felle start

Burak Yilmaz probeerde met een schot van grote afstand doelman Nick Olij te verrassen, maar de bal ging naast. Een vrije trap van Kristijan Bistrovic kreeg de Turkse aanvaller in het strafschopgebied niet onder controle en een schot van Oguzhan Özyakup verdween via doelman Olij in het zijnet. De Rotterdamse goalie had daarna moeite met een moeilijk schot van Bistrovic te keren.

Storm geluwd

Na een minuut of acht nam de Fortuna-storm af en lieten ook de in het zwart spelende Spartanen zich meer voor het doel van Pandur zien, maar gevaarlijk werd het niet. Tobias Lauritsen kopte naast. Na ruim een half uur ontsnapte Fortuna Sittard aan een achterstand toen de Sittardse sluitpost met een puike redding voorkwam dat Vito van Crooij een voorzet van Mica Pinto in het doel kon werken.

Kopballen

Kort daarna verdween een kopbal van Arno Verschueren op het dak van het Sittardse doel. In de eindfase van de eerste helft zorgde Fortuna voor gevaar in het Rotterdamse strafschopgebied, maar Inigo Córdoba kopte over. Sparta was de betere ploeg en zette druk op Fortuna, maar kon de thuisploeg niet op achterstand zetten.

Tweede helft

De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg. Drie minuten na de hervatting kopte Dimitrios Siovas de bal goed door, maar Nick Olij haalde de angel uit de aanval. Aan de overkant bediende Vito van Crooij met een voorzet Joshua Kitolano, maar die kon de bal niet genoeg richting geven om Ivor Pandur in de problemen te brengen.
Sparta zette de Fortuna verdediging onder druk. Van Crooij kon net niet bij een indraaiende voorzet van Younes Namli en zag de bal over de achterlijn verdwijnen.

Offensief Fortuna

Na een uur spelen werd Fortuna eindelijk weer eens gevaarlijk, maar Nick Olij had een antwoord op de doelpogingen van de Fortunezen. Bistrovic probeerde het van afstand, Rodrigo Guth schoot de bal in handen van Nick Olij en Dimitrios Siovas kopte net naast. Ook invaller Tiijani Noslin zag zijn schot op doel door de Rotterdamse doelman gestopt.
Een kwartier voor tijd eindigde een aanval van de Spartanen met een voorzet van Tobias Lauritsen op Younes Namli. Die speelde zich met een mooie beweging vrij, maar schoot de bal in handen van Ivor Pandur.

Geen loon naar werken

Fortuna bleef aanvallen en creëerde kansen, maar noch Vita, Córdoba, Yilmaz en Noslin slaagden erin Nick Olij te passeren en de bal tussen de palen te schieten. Het bleef 0-0 en daarmee kreeg het team van Julio Velázquez geen loon naar werken en blijft daarmee voorlopig op de elfde plaats in de Eredivisie.