Brunssumer Sami Ouaissa tekent profcontract bij Roda JC

Sami Ouaissa schermt de bal af in Roda JC's wedstrijd tegen PEC Zwolle. © Orange Pictures
Sami Ouaissa heeft zijn krabbel gezet onder zijn eerste profcontract bij Roda JC Kerkrade. Hij tekent een overeenkomst voor 2,5 jaar met de optie voor nog een jaar.
De aanvallende middenvelder, afkomstig uit Brunssum, speelt al sinds zijn vijfde bij de Kerkraadse club. Hij wordt nu beloond voor zijn goede ontwikkeling.

Speelminuten

Ouaissa maakte in september, vlak voordat hij 18 werd, zijn debuut in de Roda-hoofdmacht. In de daaropvolgende maanden kwam hij weinig aan spelen toe, maar sinds de jaarwisseling kreeg het talent veel speelminuten. Afgelopen maandag debuteerde hij als basisspeler in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Beloning

Ouaissa laat op de clubsite weten erg trots te zijn: "In augustus ging al een droom in vervulling door mijn debuut te maken in het eerste elftal. Dit is de volgende stap en een beloning voor het harde werk tot nu toe."

Derby

Ouaissa hoopt zondag voor het eerst als profspeler binnen de lijnen te staan bij de Zuid-Limburgse derby. MVV Maastricht komt dan op bezoek bij het Parkstad Limburg Stadion. De wedstrijd Roda JC - MVV Maastricht is zondag vanaf 12:15 uur live te volgen via L1 Radio.