RB19 gepresenteerd: dit is de 'nieuwe' bolide van Verstappen

De RB19. © Red Bull Racing
Red Bull Racing heeft vrijdag de auto waarin Max Verstappen op jacht gaat naar zijn derde wereldtitel gepresenteerd: de RB19.
De in New York City gepresenteerde bolide is echter een vereenvoudigde versie van het racemonster waarmee Verstappen daadwerkelijk op de Formule 1-circuits gaat verschijnen.

Details

De vrijdag gelanceerde RB19 lijkt in veel facetten op de auto waarin Verstappen vorig seizoen al reed. Red Bull Racing wil logischerwijs niet direct veel details prijsgeven. Wel is duidelijk dat bijvoorbeeld op aerodynamisch gebied een en ander aangepast is.

Waarom veranderen?

"Onze livery ziet er al een paar jaren hetzelfde uit", zegt Verstappen over het kenmerkend uiterlijk van de nieuwe bolide. "Maar het ziet er cool uit. We hebben er veel succes mee gehad, dus waarom zou je het veranderen?"

Gevoel

Verstappen houdt zich op de vlakte over wat er achter de schermen aan de auto veranderd is. "Ik kan niet echt in details treden. Je wilt de auto beter maken. En je probeert een correlatie te vinden tussen de prestaties van de simulator en de auto op het circuit. Het eerste gevoel is erg goed."

Gepast

De onthulling vond plaats in New York, in de Verenigde Staten. Een logische locatie, verklaarde Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. "De VS speelt een enorme rol in de Formule 1, onder meer met drie races op de kalender. Het is daarom gepast om hier de auto te presenteren en onze plannen voor het nieuw seizoen te ontvouwen."
Verder werd duidelijk dat Red Bull Racing in 2026 een samenwerking aangaat met Ford. Het gaat om een 'strategisch en technisch partnership' met de Amerikaanse autoproducent. Ford gaat zich dan waarschijnlijk focussen op de elektrische krachtbron in de auto.

Bahrein

Het Formule 1-seizoen ontbrandt op zondag 5 maart met de Grand Prix van Bahrein. Daarvóór staan op hetzelfde circuit van Sakhir, van 23 tot 25 februari, drie testdagen op het programma. Verstappen legde in de afgelopen twee seizoenen beslag op de wereldtitel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!