Aanvallende versterkingen direct in VVV-basis in Wijdewormer

Rick Kruys © Orange Pictures
Soulyman Allouch en Martijn Berden maken vrijdagavond allebei hun debuut in de basisopstelling van VVV-Venlo.
De vleugelaanvallers werden door VVV in de staart van de transferwindow vastgelegd. Coach Rick Kruys schroomt niet het duo in de uitwedstrijd tegen Jong AZ voor de leeuwen te gooien.

Goals en assists

"Ze zijn fris en gretig", motiveert Kruys zijn besluit. "Ze geven ons extra wapens met hun creativiteit, snelheid én scorend vermogen. Dat is heel belangrijk voor ons, want hun bijdrage in goals en assists kunnen we goed gebruiken", aldus de oefenmeester, die aangeeft dat ook het aantal afwezige basisspelers heeft bijgedragen aan de keuze om Allouch en Berden op te stellen.

Vijf afwezigen

VVV mist in Wijdewormer vijf belangrijke krachten: Sven Braken, Thijme Verheijen, Tristan Dekker, Robert Klaasen en de geschorste Simon Janssen. Het levert Kruys genoeg puzzelwerk op. Wat helpt, is dat hij en zijn spelers Jong AZ door en door kennen. Meerdere spelers in de VVV-selectie doorliepen de jeugdopleiding van AZ.

Overgenomen

Dat geldt ook voor Allouch. Hij werd in januari overgenomen van de Alkmaarders en speelde afgelopen vrijdag als invaller al een ruim halfuur in het VVV-shirt, tegen ADO Den Haag. Berden werd op de slotdag van de transferperiode op huurbasis weggeplukt bij Go Ahead Eagles. VVV bedong daarbij ook een optie tot koop.

Fysiek

Kruys geeft aan dat hij zijn spelers heeft aangegeven dat tegen Jong AZ de fysieke duels opgezocht moeten worden, zoals VVV dat graag doet tegen beloftenploegen. "Wij beschikken over meer ervaring en fysieke kracht. Daar moeten we gebruik van maken. Daarnaast moeten we hun spelletje ontregelen en ze niet makkelijk laten voetballen."

Radioverslag via livestream

De wedstrijd Jong AZ - VVV-Venlo begint vrijdagavond om 20:00 uur. Vanwege de finale van het LVK zijn deze wedstrijd én Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam niet via L1 Radio te volgen, maar wel via het YouTube-kanaal en het Facebook-kanaal van 1Limburg. Via een livestream volg je daar het radiocommentaar rondom beide wedstrijden.