Bevo vergeet genadeklap uit te delen aan koploper Bocholt

Bevo verliest uiteindelijk van koploper Bocholt © Orange Pictures
De handballers van Bevo HC lieten de kans om een overwinning op koploper Bocholt te behalen onbenut. Ze verloren het uitduel uiteindelijk met 29-25.
De gehele wedstrijd domineren en uiteindelijk vier minuten voor tijd de winst uit handen geven. Dat is in een notendop het verhaal van de inhaalwedstrijd in de BENE-League tussen Bevo en Bocholt.

Wedstrijd uit handen gegeven

In de slotfase van het spannende duel verzuimde Bevo om de wedstrijd te beslissen. Een aantal onbegrepen en slordig aanspeelballen van Bevo gaven de Belgen, met op de cirkel de uit Sittard afkomstig Tim Claessens, de kans om de wedstrijd alsnog te laten kantelen. Bocholt scoorde de gelijkmaker (25-25) en liep vervolgens over de onthutste spelers uit Pannigen heen.

Versteijnen niet te passeren

De ploeg van trainer Richard Curfs speelde in Bocholt een prima partij. Het team liet zien dat het op geen enkel front onder hoefde te doen voor de Belgische topploeg. Bij rust was de voorsprong één treffer (13-14). Maar na een kwartier spelen in de tweede helft was de voorsprong tot vier doelpunten uitgebouwd (18-22). In die fase van de wedstrijd ontpopte international Arjan Versteijnen zich in het doel van Bevo tot een ware plaaggeest van de Belgen. Ieder schot leek in de handen van de WK-ganger te belanden. In aanvallend opzicht was het Kobe Serras die met zijn bekeken doelpunten de kar trok. Tot de die vijf fatale laatste minuten.

Koploper

Bocholt blijft door deze overwinning koploper in de BENE-league met 34 punten. Lions staat op de tweede plek met 29 punten. De ploeg uit Sittard heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Bevo blijft met acht punten op de negende plaats staan.