'Grote winst Roda is dat belangrijke spelers gebleven zijn'

Dylan Vente en Bryan Limbombe. © Orange Pictures
Roda JC versterkte tijdens de transferperiode de selectie met middenvelder Jesse Schuurman, maar verder bleef het in Kerkrade behoorlijk stil op transfergebied.
Wel liet de club zowel Mo Amissi als Jamie Yayi Mpie transfervrij vertrekken. "Je moet spelers altijd een bepaald perspectief kunnen bieden, anders kun je beter uit elkaar gaan", zegt Roda-directeur Jordens Peters. "En daarmee hebben we ook nog salarisruimte vrijgespeeld."

Tevreden

Los van de komst van Schuurman bleef een echte kwaliteitsimpuls voor de nummer acht in de Keuken Kampioen Divisie uit. "We zijn tevreden met de selectie die we hebben. En de grootste winst is misschien wel dat belangrijke spelers zijn gebleven", aldus Peters. De beleidsbepaler wil verder niet op namen en biedingen ingaan.

Biedingen

Duidelijk is echter dat met name Dylan Vente en Bryan Limbombe op interesse konden rekenen. Op Vente is naar verluidt ook daadwerkelijk geboden door geïnteresseerde clubs. Roda legde de lat hoog wat betreft de vraagprijs. Mede daardoor kwam een vertrek van de topscorer uiteindelijk nooit dichtbij.

Optie

Voor zowel Limbombe als Vente geldt dat in hun aflopend contract een optie is opgenomen die Roda de gelegenheid geeft de verbintenis met een jaar te verlengen. Ondanks dat toenmalig technisch eindverantwoordelijke Jurgen Streppel nog voor de jaarwisseling aangaf die opties 'snel' te willen lichten, gebeurde dat tot dusver nog niet.

Einddatum

Peters kan de Roda-aanhang geruststellen: "Het gaat om een administratieve handeling die een einddatum heeft. Wij bepalen wanneer we die optie lichten. Maar het moge duidelijk zijn dat Bryan en Dylan hier niet gratis gaan vertrekken."