VVV-Venlo huurt Martijn Berden van Go Ahead Eagles

Martijn Berden © VVV-Venlo
Op de laatste dag van de transfermarkt heeft VVV-Venlo zich nog versterkt met een nieuwe speler. Rechtsbuiten Martijn Berden wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Go Ahead Eagles.
VVV heeft daarna de optie om de 25-jarige Berden over te nemen en vast te leggen voor twee seizoenen.

Invalbeurten

Berden komt uit de jeugdopleiding van PSV. In 2016 maakte hij de overstap naar Jong Vitesse. Na drie jaar kwam hij terecht bij Go Ahead Eagles. Berden speelde 71 wedstrijden voor de Deventenaren. Daarin maakte hij zeven doelpunten en gaf hij zes assists. De afgelopen 1,5 jaar moest hij het vooral doen met invalbeurten bij de Eredivisionist. De afgelopen weken zat hij echter niet meer bij de selectie van trainer René Hake.

De Koel

Berden zegt in een eerste reactie op de clubwebsite van de Venlonaren dat hij na een goed gesprek met Willem Janssen, Marc van Hintum en Stan Valckx er snel van overtuigd was om in Venlo te komen spelen.
"Ze hebben een goed beeld geschetst van de club en de ambitie van VVV spreekt me erg aan. Hopelijk kan ik hier veel minuten gaan maken en het team helpen om het maximale eruit te halen dit seizoen. Ik kijk er enorm naar uit om in De Koel te spelen."

Snelheid en diepgang

Technisch manager Willem Janssen is blij met de derde versterking deze transferperiode. "Martijn voegt met zijn snelheid en diepgang een extra wapen toe aan onze selectie en is op beide flanken inzetbaar. Hij is een speler met een uitstekende mentaliteit die veel energie in zijn spel legt."

Derde versterking

De geboren Hagenaar is de derde versterking voor VVV deze winter. Eerder werden rechtsback Robin Lathouwers en linksbuiten Soulyman Allouch overgenomen van AZ.