Poels en Teunissen jagen op succes in Ronde van Valencia

Mike Teunissen en Wout Poels starten in de Ronde van Valencia © Intermarché - Circus - Wanty media/Bahrain - Victorious media
Wout Poels en Mike Teunissen starten woensdag in de Ronde van Valencia.
Voor beide Limburgse renners liggen er tijdens de Spaanse rittenkoers kansen op succes. Met hun ploeg, maar ook individueel.

Teunissen en Girmay

Mike Teunissen begint donderdag al aan zijn vierde koersdag van dit prille wielerseizoen. De uit Ysselsteyn afkomstige renner reed eerder al een aantal ritten van de Challenge Mallorca. In principe zal zijn rol dezelfde zijn als tijdens die eerdere koersen. Teunissen is een belangrijke pion in de sprinttrein van Intermarché-Circus-Wanty. Biniam Girmay is door ploegleider Aike Visbeek gebombardeerd tot afmaker.
Tijdens de wedstrijden op Mallorca reed de Eritreeër, dankzij een prima op gang getrokken sprint van Teunissen, al twee keer naar een podium (tweede en derde plaats). Winnen lukte nog niet. Dat deed hun ploeggenoot Kobe Goossens middels een solo wel al twee keer.

Ploeggenoot Rui Costa voor klassement

Mike Teunissen en zijn ploeggenoten hebben hun huidige uitstekende vorm ontwikkeld tijdens de twee trainingskampen in de buurt van Benidorm. Ploeggenoot Rui Costa, dit seizoen al winnaar van Trofeo Calvia, behoort in de huidige vorm daarom tot de kanshebbers op de eindzege in de Ronde van Valencia.
De Belgische ploeg kan met de 36-jarige Portugees en sprinter Biniam Girmay op twee paarden wedden: zoals het algemeen klassement als ritoverwinningen in de vlakkere etappes. Teunissen en Girmay moeten daarvoor mogelijk wel wachten tot de laatste etappe, met aankomst in Valencia. De voorgaande vier ritten bevatten namelijk het nodige klimwerk, met twee keer een aankomst bergop.

Eerst koers van seizoen voor Poels

Wout Poels zal het routeboek thuis in Monaco met een brede glimlach op zijn gezicht bekeken hebben. Met vier bergachtige ritten gaan we Poels zeker van voren zien in de komende dagen. Voor ons, maar ook voor Poels zelf, zal het wel nog even afwachten zijn hoe goed hij in vorm is tijdens zijn eerste koers van het seizoen. De uit Blitterswijck afkomstige renner heeft in het verleden al bewezen dat hij vroeg in het seizoen kan pieken. Vorig seizoen won hij meteen zijn eerste koers van het jaar: een rit en het algemeen klassement van de Ronde van Andalusië, ook wel bekend onder de naam Ruta del Sol.

Winnaar in 2016

Wout Poels weet wat het is om de Ronde van Valencia te winnen. In 2016 reed hij in dienst van het toenmalige Team Sky naar de overwinning in het algemeen klassement. De basis daarvoor legde hij toen in de eerste etappe door met het oppermachtige Sky de ploegentijdrit te winnen. Poels zette zelf de kers op de taart door de vierde etappe met aankomst op de Xorret del Catí te winnen. Hij reed tijdens de laatste etappe Valencia binnen met een voorsprong van 46 seconden op Spanjaard Luis León Sánchez.

IJzersterke ploeg

Poels maakt in Valencia deel uit van de ijzersterke ploeg van Bahrain Victorious. Pello Bilbao wist in de Santos Tour Down Under immers al een rit te winnen. In het eindklassement eindigde Bilbao als derde. Naast de 32-jarige Bask heeft de ploeg van Poels ook nog eens met renners als Damiano Caruso en Mikel Landa mogelijke winnaars in de gelederen.
De Ronde van Valencia die woensdag begint in Orihuela, bestaat uit vijf bergachtige etappes en eindigt zondag in Valencia met een vlakke rit.