Handbaltrainer Edwin Janssen vertrekt bij Vlug en Lenig

Trainer Edwin Janssen verlaat op het einde van het seizoen Vlug en Lenig © Orange Pictures
Trainer Edwin Janssen vertrekt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer bij het vrouwenteam van Vlug en Lenig.
Eén van de redenen voor zijn vertrek, is dat hij niet het gevoel heeft met deze groep nog een extra stap te kunnen maken.

Goed om een ander voor de groep te zetten

"Ik zou op dit moment graag nog net iets meer willen met deze groep. Ik verwacht zelf meer van de speelsters met wie ik al ruim vier jaar mee samenwerk. Maar het lukt niet, dan is het goed om ander voor de groep te zetten", laat Janssen aan L1 weten. Toen Janssen het nieuws aan de spelersgroep bekend maakte, kon een aantal speelsters hun tranen niet bedwingen. "Dat komt ook omdat de sfeer bij deze groep heel erg goed is, dat maakt het alleen maar moeilijker om zo'n besluit te nemen."

Doelstelling blijft staan

De ploeg staat op dit moment zevende in de eredivisie. "Het is nog altijd de doelstelling om als vierde of vijfde te eindigen", kijkt Janssen vooruit naar zijn laatste maanden in Geleen. Hij heeft aan de clubleiding laten weten dat hij graag één of twee versterkingen bij de ploeg wil hebben. "Helaas is dat niet haalbaar. De club kan nieuwkomers niet al te veel bieden en dan is het moeilijk om talentvolle speelsters van buiten de regio aan de club te verbinden."

Nog geen andere club

Janssen heeft op dit moment voor volgend seizoen nog geen andere club, maar staat open voor aanbiedingen. Vanaf 2010 is hij al aan de Geleense club verbonden. Tussendoor was hij ook een korte periode trainer van het Regionaal Trainings Centrum Limburg. Voorheen was hij jarenlang actief bij de vrouwenploeg van Margraten. Janssen was ook twee seizoenen oefenmeester van de vrouwenploeg van eersteklasser Zwart Wit uit Oirsbeek. Ook de huidige assistent van Janssen bij Vlug en Lenig, Richard Steijns stopt gelijktijdig met de hoofdtrainer.