MVV-directeur Erik Noor vertrekt per 1 mei

Erik Noor vertrekt bij MVV Maastricht © L1
Algemeen directeur Erik Noor verlaat per 1 mei MVV Maastricht. Dat gebeurt op eigen verzoek.
“Met pijn in het hart maar wel op een goed moment”, zegt Noor in een persbericht. Hij heeft drie seizoenen de leiding gehad in De Geusselt.

Ondernemersgeest wordt beperkt

De directeur vindt zelf dat hij de komende tijd weinig meer kan toevoegen aan de Maastrichtse voetbalclub: "Ik loop nu echter vast in de regio waardoor mijn ondernemersgeest flink beperkt wordt. Ik ben een ondernemer in beweging." Noor is er trots op dat hij er mede voor heeft kunnen zorgen dat het voetbal in Maastricht meer leeft dan toen hij bij de club instapte: "Zaten er drie jaar geleden soms maar 2.100 man op de tribune, nu zijn er dat geregeld 6.500. Prachtig toch! We kunnen trots omkijken en constateren dat we met z’n allen van MVV weer een echt voetbalbedrijf gemaakt hebben."

Wederopbouw

Erik Noor stapte in zomer van 2020 MVV binnen op het moment dat de club in een moeilijke fase zat qua organisatie, beleid en voetbalvermogen. "Hij heeft de organisatie stevig onder handen genomen zodat er nu een goed functionerend voetbalbedrijf staat”, zegt Hans Verwijlen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van MVV Maastricht en vervolgt: “Zo werden onder andere de financiële administratie uitbesteed, het commerciële team vernieuwd, ticketing en marketing gescheiden waardoor er meer omzet kwam, de externe communicatie opnieuw ontwikkeld. Stuk voor stuk professionalisering van de organisatie. Een nieuwe aandeelhouder is toegetreden en zorgt niet alleen voor financiën, maar ook voor inbreng van kennis."

Uitdaging

Ook Marcel Jöris, voorzitter van Stichting MVV kijkt met een goed gevoel terug op de periode dat de Brabander in Maastricht aan de slag is gegaan: "laten we niet vergeten dat Erik startte in een heel moeilijke periode, midden in de coronatijd. Geen publiek in het stadion, nieuwe financiële lasten met een grote uitdaging om sponsoren te behouden. Dat zijn omstandigheden waar hij graag de tanden in zet. Met hetgeen Erik gaat achterlaten, zijn we uiterst tevreden."