Nieuwe trainer biedt ook nieuwe kansen

Roda-trainer Edwin de Graaf © Frank Kerbusch/PubliciteitsVisie
Een nieuw gezicht voor de spelersgroep zorgt altijd wel voor nieuwe perspectieven. Dat is bij Roda JC niet anders.
Met de komst van Edwin de Graaf wordt het kussen in Kerkrade weer een beetje opgeschud. De coach, biedt als opvolger van Jurgen Streppel, spelers nieuwe perspectieven. Het zorgt voor frisheid.

Energiek

Zo kreeg rechtsbuiten Mohamed Mallahi in het duel met PEC Zwolle in de slotfase speelminuten, nadat hij in de afgelopen weken structureel buiten de wedstrijdselectie viel en met de beloften moest meetrainen. Rechtsback Boyd Reith had ook tegen de koploper handen en voeten nodig, maar zijn spel oogde energieker dan voorheen. Met het schot op paal in de slotminuut, was hij bovendien nog dicht bij de gelijkmaker.

Basisdebuut

Meest in het oog springend was het basisdebuut van Sami Ouaissa. De 18-jarige middenvelder geldt al tijden als hét talent uit eigen opleiding, maar kreeg nauwelijks speeltijd om dat te etaleren en daarmee zichzelf te ontwikkelen. "Natuurlijk was ik een beetje nerveus, maar een basisplaats zorgt altijd voor vertrouwen," zo bleef Ouaissa na afloop bescheiden. "Ik speel al sinds mijn zesde jaar voor deze club, dus dit is een prachtig moment."
Kijk hier naar het volledige interview met Roda-middenvelder Sami Ouaissa.

Derby

Zondag speelt Roda JC de derby tegen MVV. Aftrap in het Parkstad Limburg Stadion is om 12:15 uur. De wedstrijd is live te volgen via L1 Radio en de uitzending begint om 12:00 uur.