Verberne: 'Misschien iets vaker aanvallender wisselen'

Maurice Verberne © Orange Pictures
MVV bevindt zich in een moeilijkere fase van het seizoen. Uit de laatste vijf wedstrijden haalden de Maastrichtenaren maar twee punten. Desondanks is trainer Maurice Verberne niet ontevreden. "We zijn vrij goed uit de winterstop gekomen."
Verberne was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Momenten

Met gelijke spelen tegen De Graafschap en FC Den Bosch, en verliespartijen tegen ADO Den Haag en Telstar wist MVV nog niet te winnen in 2023. Toch ziet Verberne wel voldoende perspectief. "Tegen De Graafschap speelden we prima, maar we hielden de druk er niet op en speelden daardoor gelijk. Tegen ADO zijn we lange tijd dominant geweest, zonder grote kansen te creëren, maar verlies je in de laatste minuut en tegen Telstar stond het verdedigend niet goed. Al hadden we in die wedstrijd wel onze momenten. Het zijn ook momenten die net niet de goede kant op vallen."

Geen paniek

Verberne heeft over de mindere resultaten al gesproken met technisch directeur Ronny van Geneugden. "Vanuit de club is er helemaal geen paniek. Ze weten welke lijn we hebben ingezet en vanuit de club voel ik positiviteit."

Wisselbeleid

MVV kreeg dit seizoen al veel tegendoelpunten in de laatste minuten. Verberne heeft daardoor ook gekeken naar zijn wisselbeleid. "Bij FC Den Bosch heb ik aanvallend gewisseld. Bij Telstar deed ik dat ook, maar dan met andere spelers. Je leert er ook van. We moeten bij momenten misschien wat aanvallender gaan wisselen", is de conclusie van de MVV-coach.

Contractverlenging

Verberne heeft een contract tot het eind van het seizoen, maar vanuit de club is er de mogelijkheid om de overeenkomst met één jaar te verlengen. "Ik heb daar nog geen zicht op", zegt de Brabander. "Ze zijn tevreden, maar op dit moment heb ik niks gehoord. Tuurlijk is het prettiger dat als ze tevreden zijn ze dat ook laten merken, maar er zijn ook andere zaken die op dit moment belangrijk zijn voor de club."
Verberne sprak in 'De Verlenging', het online-gedeelte Tafel Voetbal, ook nog over de Transfer Deadline Day van dinsdag. Komen er nog spelers naar MVV?