'Mentale opsteker' voor MVV na knotsgekke slotminuten

De MVV-spelers juichen na de 3-3 in de slotseconde © PubliciteitVisie
Dit keer waren de laatste minuten van de wedstrijd MVV eens goed gezind. In enkele minuten kwamen de Maastrichtenaren terug van een 3-1 achterstand bij FC Den Bosch en sleepten ze een puntje uit het vuur.
"Het is een mentale opsteker", aldus verdediger Rein van Helden.

Mentaal

En die mentale opsteker had MVV nodig, want eenvoudig waren de laatste weken niet. Met een laat gelijkspel tegen De Graafschap, een late verliespartij tegen ADO Den Haag en een harde nederlaag bij Telstar reisde MVV af naar Den Bosch. En daar leek de ploeg van Maurice Verberne opnieuw tegen een nederlaag aan te lopen. Totdat invallers Dailon Livramento en Mart Remans in luttele minuten toch nog zorgden voor een Maastrichts punt. "Feliciteren met een punt hoeft niet. Achteraf gezien ben ik blij, maar vooraf kwamen we voor een overwinning. Maar ik sta hier met een beter gevoel dan bij een verloren wedstrijd", zei Mart Remans na afloop.
Bekijk het hele interview met Remans na de wedstrijd:

Persoonlijk succes

Voor Remans was het doelpunt ook een persoonlijk succes. De aanvaller verloor zijn basisplaats en moet het nu hebben van invalbeurten. "Het is wel lekker voor mij, maar ook voor het hele team. Ik sta op de juiste plek om hem binnen te tikken. Het is aan mij om te laten zien dat ik in de basis thuishoor."

Weerbaar

Van Helden was na afloop ook blij met het punt. "We schieten er niet veel mee op, maar als je met 3-1 achterstaat in minuut 88 moet je blij zijn met een punt. We hebben laten zien dat we weerbaar zijn en blijven gaan tot de laatste minuut." De Belg liet het moment niet onbenut om te benadrukken dat MVV dit keer zelf eens een punt pakte in blessuretijd.

Roda JC

Nu gaat de focus van MVV op de derby tegen Roda JC volgende week zondag. "We moeten zorgen dat we de energie kunnen doortrekken. Als wij 100 procent geven kunnen we elke ploeg pijn doen. We gaan vechten op dat veld voor de overwinning", aldus Van Helden.