VVV tevreden met 'verdiend punt' tegen ADO Den Haag

Rick Kruys © Orange Pictures
VVV beleefde vrijdagavond een lastige avond tegen ADO Den Haag. In een duel waarin beide ploegen enkele grote kansen kregen, kon iedereen in het Venlose kamp zich wel tevreden stellen met een punt.
Een mooi lichtpuntje in De Koel was het VVV-debuut van nieuwkomer Soulyman Allouch.

Lastige wedstrijd

"Het was een lastige wedstrijd voor ons", was VVV-trainer Rick Kruys eerlijk na afloop. "ADO zette natuurlijk een blok neer en daar kwamen we moeilijk doorheen. We hebben wat kansen gehad, maar ook twee grote kansen tegen. Dus wel een verdiend punt voor ons." Daar sloot doelman Ennio van der Gouw zich bij aan. "Er had misschien iets meer ingezeten, maar de hele wedstrijd bekeken is dit een terechte uitslag." Ook verdediger Rick Ketting toonde zich tevreden met een puntendeling:

Drie wedstrijden

Voor VVV was het de derde wedstrijd in acht dagen. Dat had volgens Van der Gouw ook wel effect op de wedstrijd. "Het was wel een moeizame wedstrijd. Dat komt door de derde wedstrijd in een week en het veld was droog en hobbelig." Ook trainer Kruys merkte dat zijn een ploeg een zware week heeft gehad. "In Zwolle zijn we tot het gaatje gegaan, bij Jong PSV tot de laatste minuut en nu weer. Dat eist wel zijn tol."

Allouch

Nieuwkomer Soulyman Allouch mocht 35 minuten meedoen en liet bij vlagen al een goede indruk achter. "Je ziet wel de klasse van hem. Ik denk dat we met hem aan creativiteit hebben gewonnen", zegt Kruys. Allouch zelf was uiteraard blij met zijn debuut. "Het was even wennen, ook aan mijn medespelers. Maar ik hoop dat me volgende week kan bewijzen en in de basis kan starten."

Jong AZ

Vrijdag wacht Allouch, net als Robin Lathouwers, Sem Dirks en Richard Sedlacek, een ontmoeting met zijn oude club. Dan gaat VVV op bezoek bij Jong AZ. Een interessante krachtmeting. De Alkmaarse talenten staan namelijk zevende en hebben maar vier punten minder dan de Koelclub.