Sam Schröder opnieuw de sterkste bij Australian Open

Sam Schröder met de trofee © ANP
Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen heeft met succes zijn enkelspeltitel op de Australian Open verdedigd.
De Limburger won in de finale in twee sets van landgenoot Niels Vink: 6-2 en 7-5.

IJzersterk begin

Schröder en Vink steken er op dit moment ver bovenuit in de quad-klasse. Ze zijn respectievelijk de nummers twee en één van de wereld. Een finale tussen de Gelener en de Helmonder was dan ook geen verrassing. In Melbourne begon Schröder ijzersterk aan de eindstrijd. Hij wist Vink tweemaal te breken en zijn eigen games te houden, waardoor hij in ramptempo 5-0 voorstond. Daarna hield Vink pas voor het eerst zijn eigen game. De zevende game was de spannendste van de hele wedstrijd. Pas na 22 punten was het Vink die de game pakte. Schröder liet zich niet uit het veld slaan en pakte daarna de set alsnog: 6-2.

Matchpoint

In de tweede set hadden beide Nederlanders moeite om hun eigen game te houden. Het lukte Schröder in de eerste acht games maar één keer, waardoor hij op een 5-3 achterstand kwam. De Gelener vocht zich echter terug tot 5-5 en kreeg even later bij een 6-5 stand zijn eerste matchpoint. Die maakte hij direct af: 7-5.

Dubbel succes

Voor Schröder is de Australian Open een toernooi geweest om van te dromen. Vrijdag won hij samen met Vink al de dubbeltitel en zaterdag pakte hij voor de tweede keer in zijn carrière de titel in het enkelspel.