Prachtgoal Limbombe bezorgt De Graaf zege bij Roda-debuut

Bryan Limbombe juicht na zijn doelpunt © Orange Pictures
Edwin de Graaf heeft zijn debuut als Roda-trainer opgeluisterd met een overwinning op FC Dordrecht. In het Parkstad Limburg Stadion zorgde Bryan Limbombe met een prachtige vrije trap voor de driepunter: 1-0.
Met name de tweede helft zorgde ervoor dat Roda JC een verdiende zege boekte tegen de nummer 16 van de Keuken Kampioen Divisie. Waar de Kerkradenaren in de eerste helft aanvallend te weinig brachten, was de tweede helft veel overtuigender en sterker.

Weinig spektakel

De Graaf koos ervoor om dezelfde elf namen het veld in te sturen als afgelopen maandag. Toen won Roda JC bij Jong Ajax. De toeschouwers die voor een spektakelstuk naar het Parkstad Limburg Stadion afreisden kwamen met name in de eerste helft bedrogen uit. De wedstrijd tussen Roda JC en FC Dordrecht bracht in de eerste 45 minuten bepaald niet veel spektakel. FC Dordrecht was het gevaarlijkst in het eerste bedrijf met een inzet van Sahverdi Cetin. Die werd gekeerd door Roda-doelman Moritz Nicolas.

Limbombe

Roda was matig aan de bal, zag Lennard Daneels uitvallen met een blessure, en werd vooral gevaarlijk uit omschakelingen. In de laatste minuten van de eerste helft drong Roda JC meer aan. Bryan Limbombe werd neergehaald in het strafschopgebied, maar kreeg geen penalty van scheidsrechter Clay Ruperti. Daarna moest Dordrecht-doelman Liam Bossin redding brengen op een schot van diezelfde Limbombe.
Bryan Limbombe vraagt om een penalty © Orange Pictures

Paal

In de tweede helft was Roda JC beter aan de bal en koos het wat vaker voor de bal direct vooruit. Dat resulteerde in mogelijkheden voor Dylan Vente. De beste kans voor de spits was een schot op de paal. Ook Limbombe werd gevaarlijk met een schot in de korte hoek. Dordrecht loerde nadrukkelijk op de counter en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Elso Brito was dicht bij een doelpunt met een volley, maar Nicolas bracht goed redding. Aan de andere zijde kreeg Roda weer een kans via Lennard Hartjes. Hij schoot na een goede individuele actie de bal langs de verkeerde kant van de paal.
Roda-trainer Edwin de Graaf langs de lijn © Orange Pictures

Kruising

Roda JC leek het verdiende doelpunt niet te kunnen maken, totdat Bryan Limbombe plaatsnam achter de bal bij een vrije trap. Met een gericht schot belandde de bal op prachtige wijze in de verre kruising: 1-0.

PEC Zwolle

Door de overwinning stijgt Roda JC naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Komende maandag speelt de ploeg van De Graaf alweer de volgende wedstrijd. Dan komt koploper PEC Zwolle op bezoek in Kerkrade.