MVV weet nieuwe uitnederlaag ternauwernood af te wenden

Dailon Livramento kantelde de wedstrijd na zijn aansluitingstreffer vlak voor tijd. © Frank Kerbusch
MVV heeft een 3-1 achterstand in de laatste vijf minuten omgebogen naar een 3-3 gelijkspel op bezoek bij FC Den Bosch.
Invallers Dailon Livramento en Mart Remans waren de spelers die in de slotfase nog wisten te scoren.

Duidelijke opdracht

MVV trainer Maurice Verberne stuurde dezelfde basiself het veld in als afgelopen dinsdag, toen MVV pijnlijk onderuit ging met 5-3 bij Telstar. Zijn boodschap was dat juist diezelfde spelers voor eerherstel moesten zorgen. Die handschoen werd in het begin goed opgepakt en uitgerekend Sven Blummel, oud-speler van Den Bosch moest de score openen. Maar zijn rebound na een schot van Ruben van Bommel miste kracht.

Rampspoed

Kort na die kans leek het opnieuw mis te gaan voor MVV in een uitwedstrijd. Leroy Labylle kopte de bal in zijn eigen doel. Hij wilde de bal tot corner verwerken na een voorzet van Den Bosch, maar raakte de bal verkeerd waardoor hij zijn eigen doelman Romain Matthys kansloos liet. Maar MVV toonde karakter en dankzij een goede omschakeling van Koen Kostons werd Ruben van Bommel bediend en kon hij zijn achtste treffer van dit seizoen aantekenen.

Toch weer teleurstelling

Net als in het begin van de wedstrijd maakte de Maastrichtenaren de meeste aanspraak op een voorsprong, maar viel het doelpunt wederom tegen de verhouding in. MVV incasseerde al vaker een doelpunt in de blessuretijd en moest dit nu ook doen in de eerste helft. De Litouwer Tomas Kalinauskas liep goed weg uit de defensie van MVV en kon de bal van dichtbij binnenschieten op slag van rust. Na de rust probeerde MVV het wel maar was het opnieuw Den Bosch dat scoorde. Een snoeihard schot van Anass Ahannach zorgde voor de 3-1.

Hoop doet leven

De spelers van MVV waren aangeslagen en een nieuwe uitnederlaag leek een kwestie van tijd. Toch gloorde er plotseling hoop op een gelijkspel nadat invaller Dailon Livramento de 3-2 wist binnen te koppen na een voorzet van Rein van Helden. Nadat de blessuretijd al verstreken was kon Orhan Džepar nog één keer schieten. Zijn schot ging ruim voorlangs, maar juist daardoor kon de andere invaller Mart Remans op snelheid de bal nog net binnentikken.

Moeizame fase voor MVV

MVV was de verrassing van de eerste seizoenshelft, maar na de winterstop wist de ploeg tot vrijdag geen enkel punt meer te halen in uitwedstrijden. Wellicht zorgt deze meevaller in de slotfase voor een positieve ommekeer. Dat zou voor MVV een goed moment zijn, want zondag 5 februari wacht de derby uit tegen Roda JC. Daarna mogen de Maastrichtenaren eindelijk weer aantreden in De Geusselt, waar ze nog ongeslagen zijn dit seizoen. Respectievelijk tegen TOP Oss en daarna tegen Heracles Almelo.