VVV-Venlo krijgt genoeg kansen, maar scoort niet

Nick Venema © Orange Pictures
VVV heeft in Venlo met 0-0 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. De eerste helft was voor de thuisclub, na rust kregen beide ploegen de kans op het openingsdoelpunt.
De statistieken van de laatste seizoenen waren duidelijk in het voordeel van ADO. Maar voor de winterstop pakte VVV de overwinning in Den Haag door een late treffer van Nick Venema. Vrijdagavond zat dat er in de thuiswedstrijd niet in voor de spits, ondanks goede mogelijkheden.

Kalmpjes

De beginfase was kalm, in evenwicht en zonder grote mogelijkheden. De eerste kans was voor Venema, maar doelman Luuk Koopmans pareerde het schot van ver. Dat was na bijna twintig minuten spelen. Een minuut later kreeg Simon Janssen geel en dat betekent dat de verdediger tegen Jong AZ geschorst is. In de 32e minuut werd een schot van Venema net voor de lijn weggehaald door Finn van Breemen. Voor ADO zorgde alleen Thomas Verheydtvoor enig gevaar, maar dat bleef zonder gevolgen. Dat waren de 'hoogtepunten' van de eerste helft, met 0-0 werd de rust gehaald.

Debutant

De beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. En weer was Venema gevaarlijk met een kopbal. Daarvoor had ex-VVV'er Joey Sleegers namens ADO de eerste mogelijkheid na rust gehad. Doelman Ennio van der Gouw pakte zonder problemen het schot. In de 54e minuut maakte Soulyman Allouch zijn debuut voor VVV. Oud-clubgenoot Robin Lathouwers vergezelde hem. Kistofer Kristinsson en Tristan Dekker gingen eraf.

Jacht

VVV wilde graag en zocht de aanval, maar de ploeg creëerde vooralsnog weinig gevaar. Aan de andere kant was Joey Sleegers andermaal gevaarlijk. Een voorzet van Xander Severina werd door Sleegers naast gekopt (66'). En dus waren ook de gasten op jacht naar het openingsdoelpunt. Dé kans op 1-0 was echter daarna voor VVV: keeper Koopmans grabbelde na een schot van Robin Lathouwers. De rebound werd door Nick Venema van dichtbij over geschoten. En dus bleef het, ondanks een Venloos slotoffensief met een geplaatst schot van Venema en van invaller Mitchell van Rooijen, bij die 0-0.

Rangschikking

Veel verandert er niet voor VVV-Venlo in de stand. De ploeg van Rick Kruys blijft vijfde in de stand na 22 wedstrijden. VVV gaat komende vrijdag dus op bezoek bij Jong AZ, daarna komt Heracles op bezoek in De Koel.