Rienstra naar Cambuur: debuut mogelijk tegen Fortuna

Ben Rienstra als speler van Fortuna Sittard (archief) © Orange Pictures
SC Cambuur heeft middenvelder Ben Rienstra vastgelegd. Rienstra (32) traint sinds maandag mee bij de club uit de Eredivisie. Dat heeft nu geresulteerd in een contract tot het einde van het seizoen.
De middenvelder kan zondag debuteren bij de Friezen, uitgerekend tegen zijn oude club Fortuna Sittard.

Ultee

Afgelopen zomer liet Rienstra zijn contract bij Fortuna Sittard ontbinden. Sindsdien was de middenvelder clubloos. Hij wordt bij Cambuur herenigd met trainer Sjors Ultee, onder wie hij de afgelopen jaren al werkte bij Fortuna.

Ervaring

Technisch manager Foeke Booy van Cambuur is blij met de komst van Rienstra. "Het is een bewuste keuze om meer ervaring en leiderschap toe te voegen aan onze selectie. Daarnaast heeft Ben zelf aangegeven graag een bijdrage te willen leveren om het team verder te helpen." Met 313 duels in de Eredivisie op zijn naam is Rienstra direct de meest ervaren speler van Cambuur.

Degradatiezorgen

Cambuur won donderdag met 1-0 bij FC Groningen en deed de laatste plaats in de Eredivisie daardoor over aan die club. Desondanks bevinden de Leeuwardenaren zich nog steeds in grote degradatiezorgen. De Friezen staan 17e met twaalf punten. Fortuna heeft 19 punten en staat twaalfde.

Live

Het duel tussen SC Cambuur en Fortuna Sittard is zondagmiddag vanaf 16:45 uur live te volgen op L1 Radio.