Voetbalsters oefenen op Malta tegen Oostenrijk

Dominique Janssen © Orange Pictures
De Nederlandse voetbalsters spelen volgende maand op Malta twee oefeninterlands tegen Oostenrijk.
De wedstrijden vinden plaats op vrijdag 17 en dinsdag 21 februari en dienen als voorbereiding op het WK van komende zomer in Australië en Nieuw-Zeeland. Met Lieke Martens (Nieuw-Bergen), Dominique Janssen (Horst), Lynn Wilms (Tegelen) en Romée Leuchter (Schinveld) telt Oranje vier Limburgse Leeuwinnen.

Bundesliga

"Ik ben zeer verheugd met deze twee wedstrijden", zegt bondscoach Andries Jonker. "Oostenrijk is een sterke ploeg die langzaam maar zeker de aansluiting met de Europese top vindt. Veel speelsters komen uit in de Duitse Bundesliga. Daarnaast hopen wij op Malta onder goede omstandigheden te kunnen trainen en spelen." Oostenrijk, dat zich niet wist te kwalificeren voor het WK, staat op de wereldranglijst op de negentiende plaats. De OranjeLeeuwinnen nemen plek acht in.

WK

De Nederlandse voetbalsters beginnen het WK op 23 juli. Ze spelen dan tegen Portugal, Kameroen of Thailand. Die landen strijden in februari in de play-offs om een WK-ticket. De andere tegenstanders in groep E zijn de Verenigde Staten en Vietnam.