Toussaint: 'Niet ongerust over rechtszaak, komt goed'

Wielrenner Wouter Toussaint maakt zich geen zorgen over de rechtszaak. © TDT Unibet Cycling Team Media
Wielrenner Wouter Toussaint is niet ongerust over de aanstaande rechtszaak die is aangespannen tegen zijn wielerploeg TDT-Unibet.
De uit Kerkrade afkomstige Toussaint tekende in het december een contract bij de professionele wielerploeg van Tour de Tietema.

Treiteren

Toussaint laat vanaf het trainingskamp van de ploeg in Spanje weten dat de renners tekst en uitleg hebben gekregen van de ploegleiding en dat zij zich absoluut niet ongerust maken over de uitkomst van de rechtszaak. "Het is niet meer dan treiteren. Er is bij de ploeg totaal geen paniek over onze toekomst. Wij concentreren ons op het fietsen en zien de uitspraak van de rechter op 9 februari met vertrouwen tegemoet."

Rechtszaak

Voormalig sponsor Bingoal heeft een rechtszaak aangespannen tegen de grondleggers van de nieuwe wielerploeg. Bingoal sponsorde afgelopen jaren de activiteiten van Tour de Tietema, het YouTube-kanaal van naamgever Bas Tietema. Mede daardoor kon Tietema vorig seizoen als profrenner aan de slag bij de Belgische wielerploeg Bingoal-Pauwels Sauzen. De Belgische firma Bingoal spreekt van contractbreuk omdat Tour de Tietema het concept nu voortzet met een andere sponsor uit de gokwereld. Dit ligt uiteraard heel gevoelig.

Uitstekend trainingskamp

Terwijl de advocaten van de wielerploeg zich voorbereiden op de zaak, werken Wout Toussaint en zijn ploegmakkers onder de Spaanse zon aan hun conditie. De ploeg is neergestreken in Dénia, ten noorden van Benidorm. Toussaint laat vanuit de hotellobby weten dat hij de afgelopen dagen uitstekend heeft kunnen trainen. "Het is een prachtige en uitdagende trainingsomgeving. Ook het hotel waar we liggen is helemaal ingericht op wielerploegen. Het hotel beschikt over een aantal hoogtekamers waarvan de wielrenners gebruik kunnen maken. Alpecin-Deceuninck, de wielerploeg van Mathieu van de Poel, vertrok net uit het hotel toen wij aankwamen. Zij hadden hier ook hun trainingskamp gehad", zegt Toussaint.
Zondag keert hij terug naar Kerkrade om daarna in eigen omgeving te trainen. Op 17 februari keert hij weer terug naar Spanje voor een tweede trainingsstage, waarna op 25 februari de ploegenpresentatie plaatsvindt.

Debuteren tijdens de Volta Limburg Classic

Het programma van Wouter Toussaint is op dit moment nog niet bekend. "De ploeg debuteert op 4 maart tijdens de Ster van Zwolle. "Ik denk niet dat ik dan rij. Ik zou het liefste mijn debuut willen maken tijdens de Volta Limburg Classic op 1 april" , laat de 18-jarige wielrenner met een grote glimlach weten.