Schröder pakt voor het eerst dubbeltitel op Australian Open

Niels Vink en Sam Schröder (rechts) met de trofee © ANP
Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen heeft samen met dubbelpartner Niels Vink voor het eerst de Australian Open gewonnen.
Schröder en Vink wonnen in twee sets van de Zuid-Afrikaan Donald Ramphadi en de Braziliaan Ymanitu Silva: 6-1 en 6-3.

Topfavorieten

De Nederlanders, als eerste geplaatst, begonnen als topfavoriet aan de finale. De Zuid-Afrikaan en de Braziliaan begonnen sterk aan de finale en wonnen de eerste game, maar daarna gaven Schröder en Vink niks meer toe en wonnen ze met 6-1 de eerste set in amper 24 minuten. De tweede set ging meer gelijk op. De eerste zes games eindigden allemaal een break. Bij een stand van 3-3 hielden Schröder en Vink als eerste duo hun eigen game en kwamen ze op 4-3. Nadat ze hun tegenstanders weer braken, maakten de Nederlanders het direct af bij het eerste matchpoint.

Career Grand Slam

Met winst op de Australian Open hebben Schröder en Vink een Career Grand Slam behaald. Deze prestatie betekent dat de twee Nederlanders in hun carrière van alle vier de Grand Slams (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) de dubbeltitel hebben gepakt.

Wensenlijstje

Voor Schröder stond de dubbelspeltitel op de Australian Open dan ook hoog op zijn wensenlijstje:

Enkelspelfinale

In de nacht van vrijdag op zaterdag staan Schröder en Vink weer op de baan, alleen dan tegen elkaar in de enkelspelfinale. De Gelener pakte vorig jaar de titel in Australië.