VVV-coach Kruys wil ADO aftroeven met lef, geduld én Allouch

Soulyman Allouch eerder dit seizoen als speler van Jong AZ in actie tégen VVV-Venlo. © Orange Pictures
VVV-Venlo begon de week maandag met een 1-2 overwinning bij Jong PSV en is van plan diezelfde week af te sluiten met een goed optreden in eigen stadion tegen ADO Den Haag.
De kans is groot dat de donderdag aangetrokken Soulyman Allouch dan direct debuteert in de Koel. Coach Rick Kruys geeft aan dat hij de aanvaller opneemt in zijn wedstrijdselectie.

Scorend vermogen

Allouch, die wordt overgenomen van Jong AZ, trainde donderdag voor het eerst met de VVV-selectie. "Ik ben heel blij met zijn komst", zegt Kruys. "Hij voegt creativiteit, snelheid, scorend vermogen en rendement aan de selectie toe." Dat blijkt ook uit de feiten: bij Jong AZ was Allouch dit seizoen al goed voor zes goals en zeven assists.

Bij Kruys thuis

Ook coach Kruys heeft zijn best gedaan om de aanvaller naar Venlo te halen. "Hij is bij mij thuis geweest. Daar heb ik ons plan met hem geschetst en aangegeven wat ik hoop samen te bereiken. We hebben de laatste tijd verschillende jongens gehaald die bij een grote club niet de volgende stap kunnen maken, maar zich bij ons wel kunnen ontwikkelen. Daarmee creëer je ook waarde op het veld."

Geduld

Allouch zal tegen ADO niet in de basisopstelling beginnen, maar zeer waarschijnlijk wel invallen. Volgens Kruys is het tegen de ploeg uit de Hofstad belangrijk voor zijn team om in balbezit geduldig te zijn. "Het is een lastige tegenstander met veel fysieke kracht, maar ook met snelheid. Met de komst van Dick Advocaat hebben ze een impuls gekregen. Het belangrijkste is echter dat we, zoals altijd, met durf en lef spelen."

Live

VVV-Venlo staat met 35 punten uit 21 duels stevig in de KKD-subtop, op de vijfde plaats. ADO is met 24 punten voorlopig veertiende, maar lijkt de opmars richting playoff-deelname ingezet te hebben. De wedstrijd in de Venlose Koel begint vrijdag om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.