Roda-spits Vente fit voor duel tegen favoriete tegenstander

Dylan Vente tijdens de wedstrijd Willem II - Roda JC. © Orange Pictures
Roda JC Kerkrade kan tegen FC Dordrecht gewoon beschikken over topscorer Dylan Vente.
De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie werd afgelopen maandag, uit bij Jong Ajax (1-2), nog voortijdig naar de kant gehaald vanwege een lichte blessure.

Twee hattricks

Vente, die later in de week ook nog op de training een tik kreeg, is echter voldoende hersteld om vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion aan de aftrap te staan. Hij stuit daar op zijn favoriete tegenstander; tegen geen enkele club in het betaald voetbal scoorde de spits zo vaak als tegen FC Dordrecht. In vier wedstrijden trof hij liefst zes maal doel: vorig seizoen was hij zowel in de thuis- als in de uitwedstrijd goed voor een hattrick.

Drukke periode

Nieuwbakken Roda-coach Edwin de Graaf, die dinsdag werd gepresenteerd, kan daardoor hetzelfde basiselftal opstellen als interim-hoofdtrainer Remond Strijbosch maandag tegen Jong Ajax deed. "Ik ga ook dezelfde elf opstellen", zegt De Graaf. "Er komt een drukke periode aan, dus we moeten de belasting van de spelers wel in de gaten houden. Maar voor morgen is dat geen probleem."
Met die drukke periode doelt De Graaf op een periode van tien dagen waarin Roda drie wedstrijden speelt: vrijdag tegen nummer zestien FC Dordrecht, maandag tegen koploper PEC Zwolle en volgende week zondag de Zuid-Limburgse derby tegen MVV Maastricht. Al die wedstrijden worden in Kerkrade gespeeld.

Centraal achterin

De Graaf leidde sinds zijn aanstelling pas twee trainingen en zal nog wat tijd nodig hebben om het team volgens zijn eigen visie te formeren. Dat wil niet zeggen dat zich een enorme ommezwaai aandient, maar is wel deels de verklaring voor het intact laten van de opstelling. Het betekent dat de volledige herstelde Guus Joppen op de bank plaatsneemt. Een andere centrale verdediger is de enige niet-fitte speler: Ted van de Pavert. Nils Röseler en Xander Lambrix starten centraal achterin.

Live

Roda staat voorlopig tiende op de KKD-ranglijst, al speelde het een wedstrijd minder dan veel concurrenten. Bij een overwinning op Dordrecht nestelt Roda zich weer op een playoff-positie, tevens de doelstelling richting het eind van het seizoen. De wedstrijd Roda JC - FC Dordrecht begint vrijdag om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.