Aanvaller Allouch van AZ naar VVV-Venlo

Voetballer Soulyman Allouch © VVV-Venlo
AZ laat Soulyman Allouch naar eerstedivisionist VVV-Venlo gaan. De 21-jarige aanvaller heeft tot de zomer van 2026 getekend in Limburg.
Allouch speelde in Jong AZ en kwam 58 keer uit voor de Alkmaarse club. Hij maakte zes doelpunten en gaf acht assists. Tot een debuut in het eerste elftal van AZ kwam het niet.. "Ik krijg veel vertrouwen van de clubleiding en daardoor voelt het voor mij als de juiste stap in mijn carrière", aldus Allouch.

'Enorm veel zin'

"Hopelijk kan ik het vertrouwen terugbetalen door belangrijk te zijn voor het team en de club te helpen bij het behalen van mooie successen. Ik heb in ieder geval enorm veel zin om hier aan de slag te gaan en te laten zien wat ik in huis heb."

Smaakmaker

Willem Janssen, technisch manager bij VVV-Venlo, denkt dat Soulyman kan uitgroeien tot een 'echte smaakmaker' bij de club: "Soulyman is een creatieve aanvaller die met veel lef speelt en graag zijn acties maakt. Bij AZ heeft hij bewezen zijn attractieve spel te koppelen aan rendement. We zijn dan ook erg trots dat hij voor VVV kiest ondanks interesse vanuit de Eredivisie."
VVV-Venlo staat vijfde in de Keuken Kampioen Divisie.