Telstar verslaat MVV in knotsgekke wedstrijd: 5-3

MVV kwam van een 4-1 achterstand terug, maar slaagde er niet in de achterstand te overbruggen en een punt te pakken. © Frank Kerbusch Publiciteitvisie
MVV Maastricht is er niet in geslaagd zich weer op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie te nestelen. De Maastrichtenaren verloren in Velsen-Zuid met 5-3 van Telstar. MVV kwam van een 4-1 achterstand terug, maar slaagde er niet in de achterstand te overbruggen en een punt te pakken.
Telstar trok direct van leer tegen MVV Maastricht en was in de aanvangsfase enkele keren gevaarlijk. In nauwelijks zes minuten mochten de Witte Leeuwen drie hoekschoppen nemen.

Buitenspel

Na zeven minuten lag de bal in het doel van Romain Matthys, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Rein van Helden had eerder de bal van de doellijn gehaald. Kort daarna was Telstar opnieuw gevaarlijk toen de MVV-goalie een uithaal van Tom Overtoom van zo’n 20 meter pas in tweede instantie onder controle kreeg.
MVV kwam amper over de middellijn en dat gaf Telstar energie om de Maastrichtse verdediging onder druk te zetten. Pas na ruim een kwartier moest Telstar-doelman Joey Houweling voor het eerst in actie komen toen Ruben van Bommel de bal met een strakke voorzet bij de tweede paal neerlegde. Sven Blummel raakte de bal echter niet lekker en Houweling pakte het leer.

Telstar op voorsprong

De eerste helft was nog niet voor de helft gespeeld of Telstar kwam op voorsprong. Christos Giousis werkte met een schuiver de bal over de doellijn en MVV stond met 1-0 achter. Nauwelijks vijf minuten later bracht Jarne Steuckers de stand weer in evenwicht door een voorzet van Koen Kostons tegen de touwen te tikken.
Kort daarna kwam Telstar opnieuw op voorsprong toen Rein Smit een fraaie aanval met een doelpunt afrondde. Diezelfde Smit bezorgde MVV tien minuten voor rust een grotere achterstand. Hij schoot de bal in de korte hoek en gaf doelman Matthys het nakijken: 3-1. MVV probeerde voor rust de aansluitingstreffer te maken, maar een schot van Ruben van Bommel net buiten de zestien ging over het doel van Joey Houweling, waarna Matthys een schot van Yahya Boussakou over de lat van het Maastrichtse doel tikte.

Geoliede machine

Telstar was een geoliede machine. Alles lukte. Vijf minuten na de hervatting maakte Rein Smit zijn derde treffer van de avond: 4-1 en leek de wedstrijd beslist. Dat was echter buiten de waard gerekend. Tien minuten na de hervatting bezorgde Koen Kostons zijn team weer hoop door een voorzet van Sven Blummel met een doelpunt af te ronden. Met nog een half uur te spelen maakte Rein van Helden de aansluittreffer door een lage voorzet in het doel te tikken.

Jagen op gelijkmaker

MVV opende de jacht op de gelijkmaker. Een vrije trap van MVV landde voor de voeten van Koen Kostons, maar die knalde de bal van dichtbij tegen doelman Houweling aan. Een kwartier voor tijd schoot Telstar van verre afstand op het doel van Romain Matthys, maar de bal zeilde over het Maastrichtse doel.
Koen Kostons werd in de slotfase diep gestuurd. Hij zette de bal hard en laag voor, maar doelman Houweling was er als de kippen bij om de bal vangen. Twee minuten voor het reguliere einde maakte invaller Glynor Plet met zijn eerste balcontact de vijfde treffer voor de mannen uit Velsen-Zuid. Doelman Matthys voorkwam daarna met een tweetal reddingen dat Telstar nog een keer kon scoren. Na vier minuten blessuretijd maakte scheidsrechter Pérez een einde aan de wedstrijd, die MVV Maastricht de zesde nederlaag van het seizoen opleverde.