Nieuwe trainer Roda 'wil laten zien wat hij kan'

Edwin de Graaf, trainer van Roda JC © L1 (Raül Rademakers)
Edwin de Graaf voelt zich vereerd dat Roda JC hem gevraagd heeft om hoofdtrainer te worden. "Als je een jaar lang hoofdtrainer bent geweest en vervolgens vanaf de zomer thuis zit, dan ben je wel heel enthousiast als Roda aanklopt. Ik wilde gewoon heel erg graag aan de slag."
De 42-jarige De Graaf was in het seizoen 2021-2022 hoofdtrainer van NAC. Hij zette dinsdag zijn handtekening onder een contract tot het eind van dit seizoen bij Roda JC. "Het is een prachtige club en er zit veel potentie in de spelersgroep."
Kijk hier naar het interview met de nieuwe trainer van Roda JC Kerkrade

Klik

Volgens algemeen directeur Jordens Peters denkt de nieuwe trainer vooral in kansen en oplossingen en staat hij bekend om zijn goede visie op voetbal. De Graaf tekent maar voor een half jaar in Kerkrade. Volgens Peters is er altijd nog een mogelijkheid om eventueel te verlengen. "Je bent aan het werven in een snelkookpan, weliswaar zorgvuldig, maar je moet elkaar toch nog leren kennen. Daar nemen we de tijd voor." Volgens Peters is het geen risico dat hij De Graaf niet door en door kent. "Je hoort ook heel vaak dat clubs juist de vriendjes naar voren schuiven. Er was in de gesprekken gewoon een goede klik, dát moet de basis zijn en niet wat je in het verleden samen hebt opgebouwd."
Kijk hier naar interview met algemeen directeur Jordens Peters