MVV-fans boycotten derby tegen Roda JC

MVV fans boycotten derby © Orange Pictures
De aanhang van MVV heeft besloten om niet aanwezig te zijn tijdens de derby tegen Roda JC op zondag 5 februari.
Dat maken de verzamelde fangroeperingen van MVV bekend op de facebookpagina van supportersvereniging Angel-Side.

Eisen

Reden voor de boycot is het beperkt aantal van 500 toegangskaarten, het verschuiven van het aanvangstijdstip van 14:30 uur naar 12:15 uur én de strenge begeleiding en eisen die de lokale autoriteiten in Kerkrade aan het wedstrijdbezoek stellen.
Statement
"We hebben besloten om gezamenlijk, met alle partijen die de reizen organiseren, niet af te reizen onder deze absurde voorwaarden," zo is in het statement te lezen. "Wij zijn geen speelbal. Wij zijn geen criminelen. Normaliseer de voetbalbeleving in Nederland. Het spijt ons MVV, het spijt ons team, het laatste wat we willen is jullie in de steek laten. Maar voor ons is de grens bereikt."

Uitfans
Afgelopen weken werden meerdere wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld zonder fans van de bezoekende clubs. Fans stellen dat de behandeling die zij krijgen in stadions beneden alle peil is. Naar aanleiding van eerdere incidenten rondom wedstrijden van Roda JC werd eerder seizoen in Kerkrade werd eerder dit seizoen, door de lokale autoriteiten besloten om geen fans van de bezoekende club toe te laten.

Derby

Des te opvallender was het groene licht voor het beperkt toestaan van uit-supporters tijdens de immer beladen derby tegen MVV. De fans uit Maastricht gaan nu dus alsnog niet akkoord met die voorwaarden. "Voetbal is er voor supporters. 500 supporters is voor ons onacceptabel, wij moeten dan selecteren en veel supporters teleurstellen," zo besluiten de MVV-aanhangers hun statement.