Edwin de Graaf nieuwe trainer Roda JC

Edwin de Graaf is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC. © L1 (Raül Rademakers)
Roda JC heeft Edwin de Graaf aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 42-jarige Hagenaar wordt daarmee de opvolger van Jurgen Streppel die eind december vertrok naar Helmond Sport.
De Graaf tekent een contract tot het eind van dit seizoen. Vrijdag zit hij op de bank in de wedstrijd tegen FC Dordrecht.

Kernwaarden

Edwin de Graaf was tot de zomer van 2022 trainer van NAC Breda, daar werd zijn aflopende contract niet verlengd. Sindsdien zat hij zonder club. Algemeen directeur Jordens Peters zegt in een reactie op de clubwebsite: "De afgelopen periode hebben we met verschillende kandidaten gesprekken gevoerd over de invulling van het hoofdtrainerschap. De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op Edwin gevallen, omdat we vinden dat hij past binnen de kernwaarden van de club en daarnaast over de juiste persoonlijkheid en kwaliteiten beschikt die het beste bij de huidige spelersgroep passen. Samen met Edwin en de huidige technische staf gaan we de uitdaging aan en gaan we knokken voor een plek in de play-offs."

Trainersloopbaan

In Breda, waar hij ook als assistent samenwerkte met Maurice Steijn, loodste hij het elftal als hoofdcoach naar de play-offs. Dat avontuur strandde al in de eerste ronde. Daarvoor was hij ook 2,5 jaar assistent-trainer van Alfons Groenendijk bij ADO Den Haag. Daar werd hij na een conflict aan de kant gezet. Hij begon zijn trainersloopbaan, direct na afloop van zijn spelerscarrière als jeugdtrainer van Feyenoord.

Spelerscarrière

Bij die club in Rotterdam-Zuid stond hij ook tussen 2004 en 2006 onder contract. Een periode waarin hij vooral werd verhuurd aan RBC Roosendaal, de club waar hij als prof begon. Verder speelde hij voor ADO, het Schotse Hibernian én Excelsior waar hij in 2012 stopte.