Venema kopt VVV in slotminuut naar zege

Nick Venema juicht na zijn winnende treffer voor VVV-Venlo © Orange Pictures
Met een rake kopbal in de 90ste minuut heeft Nick Venema VVV-Venlo de eerste overwinning van 2023 bezorgd. Tegen Jong PSV werd het 1-2.
Het was een zwaarbevochten, maar gezien de verhoudingen op het veld zeer verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Rick Kruys.

Kansarm

Ondanks het vele balbezit voor de Venlonaren en de druk op de helft van Jong PSV, rolden daar in de eerste helft nauwelijks grote kansen uit voor VVV. De thuisploeg creeërde welgeteld één kans en die was meteen raak. In de tiende minuut lette Simon Janssen even niet op, was de timing van Jason van Duiven uitstekend en hij knikte de bal achter doelman Ennio van der Gouw: 1-0.

Omstandigheden

Omdat het veld op het jeugdcomplex van PSV, De Herdgang, ook deze week onbespeelbaar was, zorgde het kunstgras van het Jan Louwers stadion voor de uitweg in deze inhaalwedstrijd. Uitgerekend daar waar VVV op 16 december voor het laatst wist te winnen. Toen werd FC Eindhoven met 2-0 aan de kant gezet.
Robin Lathouwers juicht na de gelijkmaker voor VVV © Orange Pictures

Debutant

Coach Rick Kruys had voor de eerste keer een basisplaats ingeruimd voor rechtsback Robin Lathouwers, dat ging ten koste van Tristan Dekker. Vooral ook om in het drukke wedstrijdschema frisse spelers aan de aftrap te brengen. En de basisdebutant was attent toen PSV-keeper Kjell Peersman de bal niet goed wegwerkte en na een uur spelen met het beslissende tikje voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. VVV schakelde daarna een tandje bij, maar écht benauwd kregen de Eindhovenaren het niet. Tot de slotminuut van de officiële speeltijd en invaller Özcan Yasar de bal panklaar op het hoofd van Venema legde en die VVV naar de winst kopte.

Ommekeer

VVV pakte dit seizoen 13 punten na een achterstand. Wat dat betreft is het de beste ploeg in de Keuken Kampioen Divisie en in Eindhoven werd dat aantal weer verder aangescherpt. De ploeg van Kruys, stijgt door de driepunter tegen Jong PSV naar de vijfde plek. Vrijdagavond komt ADO Den Haag op bezoek in De Koel.