Welkome winst voor Roda JC tegen Jong Ajax

Dylan Vente kopt de 1-1 binnen tegen Jong Ajax © Orange Pictures
Roda JC heeft een goed resultaat behaald op sportcomplex De Toekomst waar de Kerkraadse ploeg met 2-1 heeft gewonnen van Jong Ajax. In de laatste vijf minuten van de eerste helft boog Roda een 1-0 achterstand om in een voorsprong.
Het is de eerste overwinning van 2023 voor Roda JC.

Defensief geschuif

Roda JC begon goed aan de wedstrijd en zette veel druk. Dat leverde een paar hoekschoppen op en schoten op doel van Phil Sieben, Bryan Limbombe en Terrence Douglas. Interim-trainer Remond Strijbosch had in de defensie moeten schuiven. Ted van Pavert (hersenschudding) werd in het hart van de verdediging vervangen door Xander Lambrix, die samen met Nils Röseler het centrale duo vormde. Verder keerde Terrence Douglas terug op de linksbackpositie tegen zijn oude club.

Achterstand

Dat leek goed uit te pakken, maar toch kwam de Kerkraadse ploeg op achterstand. Halverwege de eerste helft kopte Donny Warmerdam uit een vrije trap de bal achter doelman Moritz Nicolas. Dylan Vente had kort daarna de kans om de stand weer gelijk te trekken, maar zijn schot miste het doel.

Fortuinlijk

Een van de betere eerste helften van de laatste duels leverde Roda net voor rust de gelijkmaker op. Dylan Vente verlengde bij een standaardsituatie de bal met zijn hoofd en dat leverde de 1-1 op. Op slag van rust had de ploeg van Strijbosch geluk. Warmerdam, eerder maker van de Amsterdamse openingstreffer, kopte de bal in eigen doel: 1-2. Met die voorsprong begon Roda aan de tweede helft. En met één wijziging, Sieben werd vervangen door Sami Ouaissa.
Roda JC juicht na een doelpunt © Orange Pictures

Dylan Vente

Na bijna een uur spelen werd Dylan Vente gewisseld. De spits, die deze maandagavond zijn veertiende doelpunt van dit seizoen scoorde en weinig minuten mist, werd vervangen door Romano Postema. Ventewerd licht geraakt voor rust. Bryan Limbombe miste daarna een '100 procent' kans, doelman Tom de Graaff voorkwam een grotere achterstand.

Veel ruimte

Kans na kans kreeg de Kerkraadse ploeg in die fase. Het kreeg veel ruimte van de Ajax-beloften maar zette dat niet om in een ruimere marge. En dat mocht de ploeg zich aanrekenen. Gelukkig bleef dat voor de Kerkraadse club zonder gevolgen, hoewel Jong Ajax-invallers Ar'Jany Martha en Sontje Hansen dicht bij de gelijkmaker waren. Roda-doelman Moritz Nicolas had in de extra tijd nog twee goede reddingen nodig om de winst over de streep te trekken.

Stand

Roda JC komt door de zege weer het linkerrijtje binnen en stijgt naar de negende plek. Er volgen nu drie thuiswedstrijden op rij voor de Kerkraadse club. Vrijdag komt FC Dordrecht op bezoek, volgende week maandag is koploper PEC Zwolle de tegenstander en op zondag 5 februari staat de derby tegen MVV Maastricht op het programma.