Sneeuwgebrek voorkomt topklassering Vossen in Monte Carlo

Henk Vossen in actie tijdens de rally van Monte Carlo © Henk Vossen media
In een sneeuwloze rally van Monte Carlo is Henk Vossen als zevende geëindigd in de Masters Cup.
De uit Tegelen afkomstige coureur reed in zijn Ford Fiesta R5 een een foutloze rally.

Weinig uitvallers

De mooie weersomstandigheden zorgden ervoor dat er weinig uitvallers waren, waardoor een topklassering uitbleef: "Ja, als het sneeuwt vallen ze met bosjes uit", weet Vossen uit ervaring. "En wij moeten het niet van de pure snelheid hebben, maar juist van de consistentie en betrouwbaarheid."

IJsspionnen werkeloos

Zelfs op de de hoog gelegen Col de Turini was er dit jaar geen sneeuw of ijsvorming te bekennen. Vossen had voor deze editie speciaal een aantal ijsspionnen aan zijn team toegevoegd: "Onze ijsspionnen hadden dan ook niet al te veel werk, maar het was toch fijn ze te hebben. Ook om de juiste bandenkeuze te bepalen."

Debuut Hulzebos

Vossen reed de 18 klassementsproeven met navigator Annemieke Hulzebos. Het was haar debuut in de Monte Carlo rally. "De befaamde Col de Turini betekende in het donker de eerste meters naast Henk; dat was wel echt indrukwekkend", kijkt ze tevreden terug op haar vuurdoop.
In het algemeen klassement eindigden Vossen en Hulzebos op een 56ste plaats op ruime achterstand van Franse winnaar Sébastien Ogier in een Toyota GR Yaris.