Zweed Nilsson wint lievelingscross van Khalid Choukoud

David Nilsson gaat als winnaar over de streep bij de Abdijcross © L1 (Maurice Jessen)
De Zweed David Nilsson heeft de 57ste editie van de Abdijcross in Kerkrade gewonnen. De Nederlandse favoriet Khalid Choukoud moest na een valpartij genoegen nemen met de derde plek.
Onder winterse omstandigheden liepen de atleten hun cross rondom abdij Rolduc. Voor de hardlopers was het echter af en toe spitsroeden lopen om niet onderuit te gaan.

Valpartij

Khalid Choukoud noemde het echte een race voor bikkels en genoot van de omstandigheden. Met geen kwaad woord repte hij over de gladheid die er er voor zorgde dat hij niet kon meestrijden voor de overwinning. Anderhalve ronde voor het einde gleed de Nederlands kampioen op de marathon onderuit bij het opdraaien van het sportveld.

Jesse Fokkenrood op plek twee

De Zweed David Nilsson was toen echter al uit het zichtveld van de naaste achtervolgers Choudkoud en Fokkenrood. Door de onvrijwillige tuimelpartij van Choudkoud kon de sterk lopende Jesse Fokkenrood de tweede plaats opeisen in de ruim tien kilometer lange cross.

Limburgs kampioen

Mahadi Abdi Ali uit Stein eindigde de wedstrijd als zesde, maar mocht zich na afloop wel bij het podium melden voor de huldiging als Limburgs kampioen. Bij de vrouwen ging de overwinning in de lange cross naar Ruth van der Meijden.