Roda JC ook tegen Jong Ajax met gewijzigde achterhoede

De laatste training van Roda JC Kerkrade voor de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. © L1 (Sem Caelen)
Het naar het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie weggezakte Roda JC Kerkrade snakt naar een overwinning. Maandagavond dient zich tegen Jong Ajax de eerstvolgende kans aan.
Ondanks de sneeuwval van de afgelopen dagen kon de Roda-selectie zich in relatief goede omstandigheden voorbereiden op die confrontatie: er ligt inmiddels weer een werkende veldverwarming onder de grasmat in het Parkstad Limburg Stadion. Maar niet iedereen is fan van de winterse condities.

Douglas

Het goede nieuws voor Roda is dat linksback Terrence Douglas weer kan spelen: hij was vorige week, toen Roda in eigen huis 1-1 gelijkspeelde tegen een TOP Oss-tiental, nog geschorst. Interim-hoofdtrainer Remond Strijbosch kan tegelijkertijd geen beroep doen op centrale verdediger Ted van de Pavert, die in datzelfde duel een hersenschudding opliep. Een andere mandekker, Guus Joppen, sluit wel weer aan in de wedstrijdselectie.

Versie vijf

Het is echter niet aannemelijk dat Joppen klaar is voor een basisplaats. En dus moet Roda's technische staf voor het vijfde duel op rij een ander centraal duo opstellen: tegen ADO stonden daar Van de Pavert en Joppen, tegen Heracles waren het Van de Pavert en Florian Mayer, tegen Willem II speelden Nils Röseler en Joppen, en tegen TOP Oss Röseler en Van de Pavert. Maandag zal Röseler zeer waarschijnlijk samen met Xander Lambrix aan de aftrap staan.

Nieuwe trainer

Ondertussen zoekt de Kerkraadse club nog altijd naar een nieuwe hoofdtrainer én technisch manager. Sinds het abrupte vertrek van Jurgen Streppel, ruim een maand geleden, neemt de rest van de Roda-staf die taken over. De gesprekken met kandidaten voor met name de trainerspositie lopen volop, al kreeg Roda vorige week na gesprekken met een potentiële trainer al nul op het rekest.

Live

De wedstrijd tussen Jong Ajax en Roda JC Kerkrade, respectievelijk de nummers twaalf en vijftien van de Keuken Kampioen Divisie, begint maandagavond om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.