Handballers verliezen op WK kansloos van Duitsland

Luc Steins © Orange Pictures
De Nederlandse handballers hebben op het wereldkampioenschap kansloos verloren van Duitsland.
In de tweede wedstrijd van de hoofdronde ging de formatie van bondscoach Staffan Olsson fors onderuit (26-33). Voor het WK handbal zijn de Limburgers Jasper Adams, Evert Kooijman, Rob Schmeits, Kay Smits, Jorn Smits, Ivar Stavast en Luc Steins geselecteerd door de bondscoach.

Geen kwartfinales

Eerder op de dag won in dezelfde groep Noorwegen van Qatar (30-17). Noorwegen en Duitsland zijn nu onbereikbaar voor Nederland, dat in de hoofdronde nog tegen Servië speelt. De beste twee van de poule gaan door naar de laatste acht.

Kansloos

Sterspeler Luc Steins gaf tegenover Viaplay toe dat Nederland vrij kansloos was. "We hadden ons goed voorbereid en waren vol vertrouwen. Maar als we van dit soort tegenstanders willen winnen moeten we meer laten zien. Dan moet het echt beter. In de eerste helft ging het nog redelijk, na rust wilden we ons nog verbeteren maar liepen we onszelf voorbij. Daardoor was de wedstrijd al snel gespeeld."
Kay Smits © Orange Pictures

Smits

Dat het verschil halverwege niet overdreven groot was, dankte Oranje onder meer aan de vier treffers van Kay Smits. Mede door de goede verdediging van de favoriet miste Nederland echter nogal wat mogelijkheden. Tot 4-4 ging het gelijk op, daarna stonden de Duitsers toch veelal op voorsprong. Tegen het einde van de eerste fase liep het verschil wat op.

Minuten zonder doelpunt

Meteen na de hervatting ging het mis voor Oranje. De Duitsers liepen uit tot 20-12, zonder dat Nederland de Duitse doelman ook maar één keer wist te passeren. Pas in de 39e minuut viel het eerste doelpunt in de tweede helft voor de formatie van Olsson. Met even later nog eens drie treffers in korte tijd was er wel een opleving. Die bleek slechts tijdelijk.