Schuurs door naar derde ronde Australian Open

Demi Schuurs en Desirae Krawczyk in november 2022 © Orange Pictures
Demi Schuurs heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. Ze won in het dubbelspel samen met haar partner Desirae Krawczyk van het Australische koppel Olivia Gadecki en Priscilla Hon.
Het werd in Melbourne 2-6, 6-3 en in de super tiebreak 3-6. In de derde ronde komt het Nederlands-Amerikaanse koppel, dat als zesde geplaatst is het duo Mihalikova/Sasnovich tegen.

Beste resultaat

De Australian Open is traditioneel de opening van het Grand Slamseizoen. Vorig jaar deed Schuurs niet mee aan de Australian Open, ze was toen niet helemaal fit. In 2021 behaalde Schuurs voor het eerst in haar carrière de halve finale van het toernooi in Melbourne. Toen verloren Schuurs en haar toenmalige dubbelpartner Nicole Melichar van het Belgisch-Wit-Russische koppel Mertens en Sabalenka met 5-7 en 4-6.

Mixed-dubbel

Ook in het gemengde dubbeltoernooi is Demi Schuurs door naar de volgende ronde. Met haar Kroatische dubbelpartner Nikola Mektic won ze van het Australische koppel Samantha Stosur/Ebden met 6-4, 3-6 en 10-6. Het betekende voor de 38-jarige Stosur het einde van haar carrière. Stosur, in 2011 winnares van de US Open, nam op de Australian Open afscheid. Ze werd eerder al uitgeschakeld in het vrouwendubbel. Stosur barstte in tranen uit toen ze na de nederlaag tegen Schuurs en Mektic op de baan werd toegejuicht door de Australische fans.
Schuurs en Mektic komen in de tweede ronde het koppel Townsend/Jaimy Murray tegen.