VVV-Venlo houdt lang stand, maar verliest van PEC

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
VVV-Venlo heeft met 2-0 verloren van koploper PEC Zwolle. De Venlonaren hielden lang stand tegen de elf uit Zwolle, hadden de kans om op voorsprong te komen, maar moesten in de slotfase in een tijdsbestek van enkele minuten twee trefferrs incasseren.
PEC Zwolle was in de eerste minuten van de wedstrijd voortdurend te vinden op de helft van VVV. PEC drukte, maar VVV hield de rijen achterin gesloten. In de tiende minuut ontsnapten de Venlonaren aan een vroege achterstand toen doelman Ennio van der Gouw met de bal aan zijn voet knoeide en Younes Taha er als de kippen bij was om tegen de bal te trappen. Zijn schot ging naast.

Schendelaar heeft moeite met schot Kristinsson

Enkele minuten later hield de Venlose goalie een inkoppertje van Lennart Thy tegen en schoot Melayro Bogarde de bal in handen van Van der Gouw. Na ruim een kwartier moest doelman Jasper Schendelaar van PEC voor het eerst in actie komen. Nick Venema bediende Kristófer Kristinsson op maat in het strafschopgebied. De Zwolse sluitpost keerde het schot van de centrumspits met moeite.

Van de lijn gehaald

VVV-Venlo begon steeds beter te spelen. Kees de Boer pikte een hoge bal op, omspeelde Jasper Schendelaar en aanvoerder Bram van Polen van PEC kon vervolgens de bal maar ternauwernood van de lijn halen en over de achterlijn werken.
In de laatste minuten van de eerste helft zocht PEC Zwolle de aanval. Echte kansen bleven uit, al ging een kopbal van Lennart Thy in blessuretijd maar net over het doel van Ennio van der Gouw. Daarna klonk het rustsignaal: 0-0.

Stormloop

PEC liet na de hervatting direct blijken de punten in eigen huis te willen houden. Een schot van Thy ging naast en een schot van Taha belandde vervolgens in handen van doelman Van der Gouw. PEC bleef jagen op een doelpunt, maar na een uur was Nick Venema dichtbij de openingstreffer. De Venlose aanvaller ging alleen op doelman Schendelaar af, maar die stopte de inzet van de VVV-er en hield zijn team op de been. Ook een schot van Daan Huisman was daarna een prooi voor de Zwolse goalie. Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg ging een schot van Venema voorlangs.

Meer ruimte voor VVV, maar PEC scoort

VVV kreeg steeds meer ruimte. Venema bleef jagen op een treffer, maar kreeg de PEC-verdediging niet op de knieën. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op voorsprong toen invaller Tolis Vellios met een schitterende hakbal Davy van den Berg bereikte en deze de bal tegen de touwen schoot.
Enkele minuten later verdubbelde PEC de voorsprong. De Venlonaren konden een hoekschop niet wegwerken, waarna Lennart Thy uithaalde en PEC naar een 2-0 voorsprong schoot. De mannen van coach Rick Kruys probeerden nog wat aan de achterstand te doen, maar doelman Schendelaar bleek niet te passeren.
VVV-Venlo had lang uitzicht op een verrassende puntendeling, maar moest uiteindelijk een 2-0 nederlaag incasseren.